Ημερολόγιο Εκλογών # -8

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Final countdown ladies and gentlemen...

Οκτώ ημέρες απομένουν μέχρι να βρεθούμε μπροστά στην κάλπη, να σταυρώσουμε, να διπλώσουμε το ψηφοδέλτιο και να του πούμε "άντε στο καλό".

Όχι, πως οι μέρες που θα ακολουθήσουν την 25η Ιανουαρίου θα είναι "φτωχές" από ειδήσεις, αλλά να, τουλάχιστον θα απαλλαγούμε από τον "βομβαρδισμό" ομιλιών, το "πέρασμα" των υποψηφίων από όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα -σε σημείο που νομίζεις πως σε καταδιώκουν- τα φυλλάδια που είναι παντού, τα ενοχλητικά μηνύματα υποψηφίων στο κινητό και τα σποτάκια που κάθε μέρα ξεφυτρώνουν σαν τα "μανιτάρια".

Και μια και αναφέρθηκα στα τηλεοπτικά σποτ των κομμάτων να μην ξεχάσω να...μνημονεύσω αυτό του ΠΑΣΟΚ. Έχει τον τίλο "Η πρώτη πτήση" και εμφανίζει τους επιβάτες ενός αεροπλάνο που γουρλώνουν τα μάτια τους από φόβο όταν ακούν τον πιλότο να τους λέει ότι είναι η πρώτη του πτήση και να χάνει τα... λόγια του. «Πετάμε στα 3.000 πόδια ή μήπως... χέρια;». Το υπονοούμενο το πιάσατε ε; Είναι η απάντηση της Χαριλάου στο "Πρώτη φορά Αριστερά". Το δε σποτ κλείνει με την...παροχή "εγγυήσεων" που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις και τις προτάσεις του. Ασχολίαστο!

Μπα! Όχι. Άλλαξα γνώμη θα το σχολιάσω. Αν ήμουν υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ θα σκεφτόμουν να κάνω ένα σποτ, που θα εμφάνιζε τους επιβάτες ενός αεροπλάνου να απομακρύνονται έντρομοι από αυτό, μετά την κακή εμπειρία τους σε πτήση με έναν "έμπειρο πιλότο" που όμως τελικά τα έκανε θάλασσα...Πρωταγωνιστής, μεταξύ των επιβατών, θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βέβαια ήταν πιο τυχερός αφού ο πιλότος της πτήσης του προς τα Γιάννενα ήταν έμπειρος και υπεύθυνος και μόλις διαπιστώθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε στην Αθήνα.

Ας μείνουμε όμως στον πολύπαθο χώρο της "Κεντροαριστεράς" και ας μετακινηθούμε βόρεια. Στην νύφη του Θερμαϊκού. Διαβάζω: "Θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ...Είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Φώτη Κουβέλη...Μεταξύ των υποψηφίων στην Α' Θεσσαλονίκης είναι και ένας φίλος και στενός μου συνεργάτης". Λίγο νωρίτερα όμως θυμόμουν πως είχα διαβάσει κάτι άλλο: «Αν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε... θα έπρεπε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, να κατεβάσει το κεφάλι και να πει είμαι στρατιώτης, στηρίζω τον αρχηγό του κόμματος για να πάρει το ΠΑΣΟΚ 15%». Οκ! Αλλά πως τον στηρίζεις; Άνευ ψήφου; Μπερδεύομαι...Ζαλίζομαι. Για να μην θυμηθώ πως στις 18 Οκτωβρίου- έψαξα και σας το βρήκα- δήλωνε: "Είμαι πιο ΠΑΣΟΚ από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Ήρωας ο Βενιζέλος".

Να μην ξεχάσω, μια και μιλάμε για ΠΑΣΟΚάρες πως πριν από λίγο οι συνάδελφοι μου, στα διπλανά γραφεία έγραφαν περί εμπλοκής του Άκη Τσοχατζόπουλου σε κύκλωμα νονών. Φέρεται, λέει, να είχε δώσει εντολή να ανατινάξουν το σπίτι του επίσης κατηγορούμενου για τις μίζες στα εξοπλιστικά, Γιάννη Σμπώκου (στη φωτό η αλήθεια είναι πως ο Άκης κρατάει μαχαίρι και το στρέφει στο φίλο Γιαννη...και φανταστείτε πως αυτή είναι φωτό αρχείου). Με το δε Σμπώκο, αν δεν το θυμάστε να σας θυμίσω, έπιναν, έτρωγαν και γλεντούσαν παρέα για χρόνια...Κανένας σεβασμός πια. American Bar το κάναμε! (Διονύσης Παπαγιανόπουλος, νομίζω στη Βίλα των Οργίων).

Κλείνοντας, επειδή γκρίνιαξα αρκετά στην αρχή για την προεκλογική εκστρατεία και πόσο με έχει κουράσει, θα ρίξω τους τόνους και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω στην προσπάθειά των υποψηφίων.

Ένας καλός συνάδελφος, ξετρύπωσε βίντεο με πρωταγωνιστή έναν νεαρό ο οποίος προσπαθεί να αποδείξει πως βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ρίξεις μια γυναίκα. Λέτε να πιάνει και για ψηφοφόρους; Δικό σας...

Δεν ξέρω εάν θα προλάβουμε να τα ξαναπούμε από αυτή τη στήλη μέχρι τις εκλογές γι' αυτό επιτρέψτε μου να επαναλάβω τη συμβουλή μου προς όλους μας: Ψηφίστε!

«Καληνύχτα και Καλή Τύχη» (κλεμμένο, twice)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημοφιλή