Απομακρύνθηκαν, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 8 Μαΐου, στο Σύνταγμα, κατά τα οποία τραυματίστηκε από δακρυγόνα στο κεφάλι η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Λαϊκής Ενότητας.

 

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο, πρόκειται για έναν υπαστυνόμο Α’, ένα υπαρχιφύλακα και δύο αστυφύλακες, οι οποίοι στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας και προκειμένου να διευκολυνθεί η διενέργεια τη συγκεκριμένης έρευνας θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία,

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει.