Πάτησαν Ελλάδα τα «χρυσά» κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, δύο μέρες μετά από μια ιστορική επιτυχία, καθώς η Εθνική ομάδα πόλο κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, κόντρα στην Ουγγαρία και γέμισε με περηφάνια όλους τους απανταχού Έλληνες φιλάθλους.
Η ελληνική αποστολή προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 7 το πρωί με πτήση μέσω Ντόχα. Τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες του πόλο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο φίλοι, συγγενείς και απλοί φίλαθλοι, οι οποίοι βρέθηκαν στα Σπάτα για να τις συγχαρούν.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την ομάδα μου. Πολύ περήφανη. Καταφέραμε μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που μπορούμε σε ένα ομαδικό άθλημα μετά από Ολυμπιακό μετάλλιο και είναι μόνο η αρχή», ανέφερε κατά την άφιξή της στην Ελλάδα η Ελευθερία Πλευρίτου.
«Παρόλα αυτά σίγουρα θα ήταν καλό γενικά τους αθλητές να τους θυμούνται και όταν δεν υπάρχουν τέτοιες διακρίσεις οι αθλητές ή η δυσκολία είναι η καθημερινότητα. Έχουμε δει πολλές φορές όταν δεν έρχεται μία τέτοια διάκριση, να μην υπάρχει αυτή η στήριξη. Τη χρειαζόμαστε και απλά παίρνουμε φωνή, συνήθως όταν έρχονται τέτοιες διακρίσεις που είναι κάτι τεράστιο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα», πρόσθεσε.
«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε κάνει. Είναι κάτι πολύ μεγάλο και ανταμείφθηκαν κάποιοι κόποι μας. Όσο για το πόδι, εννοείται πως θα έπαιζα, αφού μου έδωσαν το οκ οι γιατροί. Είναι ένα παγκόσμιο και χαίρομαι πάρα πολύ που μπορούσα κι εγώ να βοηθήσω την ομάδα», τόνισε η Χριστίνα Σιούτη.
«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του κόσμου. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας επιτέλους μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και πιστεύω είναι καλό που έγινε τώρα στην αρχή του νέου Ολυμπιακού κύκλου, αυτές οι δύο μεγάλες επιτυχίες για να συνεχίσουμε έτσι δυνατά μέχρι τους Ολυμπιακούς», υποστήριξε η Στεφανία Σάντα.