chat icon
Link copied!

Η απόλυτη ντροπή. Και η απόλυτη σιωπή από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ο οποίος ξέρει να ασχολείται με τους επιχειρηματίες του μπάσκετ, αλλά προφανώς ποσώς ενδιαφέρεται για μια ελληνίδα πρωταθλήτρια και πόσο μάλλον Παραολυμπιονίκη.

Στον δημόσιο «έρανο» κατέφυγε η παραολυμπιονίκης Στέλλα Σμαραγδή, η οποία προκρίθηκε με επίδοση εντός ορίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στην Ινδία, αλλά μέχρι στιγμής χάνει τη συμμετοχή της, γιατί η Ομοσπονδία της δήλωσε πως δεν έχει τη δυνατότητα να της καλύψει τα έξοδα.

Advertisement
Advertisement

Το απίστευτο αυτό γεγονός δημοσιοποίησε η ίδια η Στέλλα Σμαραγδή, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο TikTok.

Στην δημοσίευσή της η αθλήτρια του άλματος εις μήκος και των 100μ. γράφει: «Ποια ΔΕΝ θα πάει στο Παγκόσμιο στην Ινδία ενώ έπιασε το όριο επειδή η Ομοσπονδία δεν έχει χρήματα; Αλλά μπορεί να πάει αν θέλει ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ».

@stellasmaragdi Breaking News 🔥 #worldparaathletics #qualification #india #fyp #foru #foryour #dissapointment #tiktokgreece #viral #foryour ♬ original sound – eemyspams

Κάτω από το TikTok της, όπου εκφράζει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά της, υπήρξε η άμεση αντίδραση του κόσμου, ο οποίος την παροτρύνει ακόμα και να δημοσιεύσει το ποσό που χρειάζεται και μέσω πλατφόρμας crowdfunding (μέθοδος άντλησης χρημάτων από το κοινό) να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό.

Η απήχηση και η υποστήριξη που ακολούθησε ήταν συγκλονιστική. Με αποτέλεσμα η Παραολυμπιονίκης να ανεβάσει νέο σχόλιο κάτω από τη δημοσίευσή της λέγοντας:

«Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα τα μηνύματα. Με έχετε συγκινήσει βαθιά. Το βίντεο έγινε για να ακουστεί μια αλήθεια. Δεν γνωρίζω ακόμα πόσο κοστίζει η συμμετοχή αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν είναι δίκαιο να βρίσκεται ένας αθλητής σε αυτή τη θέση».

Η Στέλλα Σμαραγδή (Θεσσαλονίκη, 3 Αυγούστου 1995) είναι Ελληνίδα Παραολυμπιονίκης στίβου, στους αγώνες δρόμων ταχύτητας και στο άλμα εις μήκος. Το 2012, το 2016 και το 2021 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο στο άλμα εις μήκος και στα 100 μέτρα και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο άλμα εις μήκος. Επίσης, έχει συμμετοχές σε επτά Παγκόσμια πρωταθλήματα (2011, 2013, 2015, 2017, 2019, 2023, 2024) και τέσσερα Πανευρωπαϊκά (2014, 2016, 2018, 2021). Έχει 3 Πανευρωπαϊκά μετάλλια (2 Ασημένια και 1 Χάλκινο), είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ του άλματος εις τριπλούν της κατηγορίας της και μετέχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες στην κατηγορία F47/T47, ατόμων με παράλυση ενός άνω άκρου (παράλυση βραχιόνιου πλέγματος). Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο ΠΣΑΤ καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας με αναπηρία.