Το καλό σεξ είναι πραγματικά απολαυστικό. Ωστόσο, το λιγότερο ικανοποιητικό κρεβάτι, μερικές φορές μαρτυρά ζητήματα υγείας. Κι όμως, μπορούμε να παραμένουμε σε «φόρμα» από ερωτικής απόψεως, όσο δύσκολο κι ασαφές κι αν μας ακούγεται αυτό.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/an-ynorizame-ta-parakato-oso-etan-kairos-e-sexoealike-mas-zoe-tha-etan-entelos-diaforetike_gr_63a06535e4b0e2fa1a46b727&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου βέβαια να παραμείνουμε μακριά από συμπτώματα όπως η σεξουαλική και η στυτική δυσλειτουργία, υπάρχουν πέντε καθημερινές συνήθειες που θα πρέπει να κόψουμε μαχαίρι.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/okto-trofes-poe-ektoxeeoen-ta-epipeda-testosterones_gr_6495dd79e4b007604cf8e176

1. Η υπερκατανάλωση λιπαρών τροφών

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ενδίδουμε στο πρόχειρο φαγητό μια φορά στο τόσο. Αλλά η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή μας υγεία, ενισχύοντας τις πιθανότητες αθηροσκλήρωσης: Μιας κατάστασης κατά την οποία το λίπος που συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών μας εκθέτει σε υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) συχνά εμφανίζεται ως σημάδι, που μαρτυρά φθορά στις αρτηρίες του πέους και προειδοποιεί ότι αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες αρτηρίες, εφόσον δεν αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-kaletera-kai-ta-cheirotera-fayeta-yia-ten-kardia-mas_gr_630cbd86e4b0dc23bbea6571&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

2. Η υπερβολική ζάχαρη

Οι τροφές με ζάχαρη εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, επιδρώντας αρνητικά στην κυκλοφορία του αίματος.

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/zachare-pente-mestika-me-ta-opoia-krataei-omero-ton-eykefalo-mas_gr_6425aa82e4b01284198bd971

Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, τόσο ενισχύουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, που είναι πιθανό να επηρεάσει τη σεξουαλική μας υγεία.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ereena-psechroloesia-yiati-pantremenoi-kai-desmeemenoi-parayoen-chamelotera-epipeda-testosterones_gr_64ef2d36e4b0b8385daa2a84

Advertisement

3. Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

Ένα ποτό πράγματι ενδέχεται να μας απελευθερώσει από τις αναστολές μας. Όμως, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχει τρομερά αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική μας υγεία, αφού απειλεί να εκτοξεύσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, μειώνοντας ταυτόχρονα και τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-to-sex-einai-makran-kaletero-otan-den-echoeme-piei-stayona-alkool_gr_64e5e7bde4b09133924c936d

Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη στυτική δυσλειτουργία ή τη χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και καθιστούν τις πιθανότητες να έρθουμε σε οργασμό απειροελάχιστες.

Advertisement

Το ίδιο και τα ναρκωτικά, τα αναβολικά και τα συμπληρώματα που λαμβάνονται για την ανάπτυξη των μυών και την μεγαλύτερη αθλητική απόδοση.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/kreatine-yiati-apotelei-no1-epiloye-oson-theloen-na-chtisoen-mes-kai-orismena-melana-semeia_gr_64a54f98e4b0035bc5c9fc40

Προσοχή: Ορισμένα αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας επιθυμία και να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση.

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/proore-ekspermatise-deo-fesikes-methodoi-yia-na-kerdisoeme-chrono-poe-oete-tha-tis-fantazomastan_gr_64075a5de4b018d7c56ceb0c

Advertisement

4. H νικοτίνη

Το κάπνισμα δεν είναι κακό μόνο για τους πνεύμονές μας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, τόσο στους νεότερους, όσο και στους μεγαλύτερους άνδρες. Ο βασικός ένοχος είναι η νικοτίνη, μια χημική ουσία που μειώνει τη ροή του αίματος μέσω των αρτηριών. Και δυστυχώς, τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καπνιστές διατρέχουν τον διπλάσιο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/kapnisma-nea-dedomena-poe-xekatharizoen-to-omichlodes-topio-yia-tis-vlaves-sten-eyeia_gr_6515a942e4b08c7d0c6e6f33

5. Το άγχος

Το άγχος σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα αδρεναλίνης. Η έκκριση της εν λόγω ορμόνης προκαλεί δυσκολία στη διατήρηση της στύσης, ενώ μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Την έκκριση τεστοστερόνης περιορίζει και η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης, τόσο χειρότερες είναι οι επιδόσεις μας στην κρεβατοκάμαρα.

Advertisement

Κι ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγουμε το άγχος στην καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν πολλές τεχνικές διαχείρισης του στρες, προκειμένου να διαχειριστούμε τα επίπεδα των ορμονών μας και να απολαμβάνουμε τον έρωτα.