Το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει λαδερό. Αρακά με πατάτες. 

Τα υλικά που απαιτούνται στο μαγείρεμα, γνωστά. Φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο καρότο, ντομάτα πελτέ.

Advertisement
Advertisement

Ψωμί φρέσκο και τυρί φέτα απαραιτήτως. Αν θέλουμε προσθέτουμε κατά το σερβίρισmα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4-6

Υλικά

1 πακέτο αρακά (400-500 γρ.)

2 πατάτες μέτριες, 1 καρότο

Advertisement

7-8 μέτρια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

1 ματσάκι άνηθο

1-1½ κ.σ. ντομάτα πελτέ

Advertisement

1 κ.γ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρές ροδέλες.

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

Advertisement

Μετά, προσθέτουμε τον αρακά και τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό και συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί ο αρακάς.

Advertisement

Αλτοπιερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. 

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Tip

Advertisement

Αν θέλουμε, μπορούμε, μετά το σοτάρισμα να σβήσουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, πριν ρίξουμε το νερό.

Αναδημοσίευση από «η νέα ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ», εκδόσεις Ι.Σιδέρης.