Μαγειρεύουμε μοσχάρι στο τηγάνι με κρεμμύδι και ντομάτα ή αλλιώς «Lomo saltado» για το πιάτο ημέρας. Πρόκειται για κλασική συνταγή της σινοπερουβιανής κουζίνας.
Θα χρησιμοποιήσουμε ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι και θα προσθέσουμε ξύδι λευκό, ζωμό λαχανικών και σόγια. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ρύζι.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 2
Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 8′
Υλικά
300 γρ. μοσχάρι από στρογγυλό, σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
1 κ.γ. ξίδι λευκό
1 ντομάτα, χοντροκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο
100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
4-5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξίδι, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε – η όλη διαδικασία στο τηγάνι πρέπει να κρατήσει 7′-8′, όχι παραπάνω, γιατί θα στεγνώσει το κρέας.
Σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #162» σε συνταγή Josué Ascencio.