Ε! καιρός ήταν να μαγειρέψουμε και λίγο ασιατική κουζίνα, με τα λαχανικά να έχουν την τιμητική τους.

Επιλέγουμε λοιπόν μια συνταγή με νουντλς και εξαιρετικά υλικά, όπως λάχανο, κόλιανδρο, κουρκουμά, γάλα καρύδας, και τζίντζερ. 

Advertisement
Advertisement

Προσθέτουμε και το κρεμμύδι μας με το σκορδάκι και το φαγητό μας είναι απλά καταπληκτικό και το πιάτο ημέρας έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 2

Υλικά

1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

1½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

Advertisement

1½ κ.γ. κουρκουμά

2 μοσχολέμονα

200 γρ. νουντλς

Advertisement

2 κ.σ. ηλιέλαιο 

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Advertisement

1 τζίντζερ 30 γρ. τριμμένο

1 κουτί γάλα καρύδας 400 ml

1 πράσινο λάχανο

Advertisement

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι, τον τριμμένο κόλιανδρο και τον κουρκουμά και ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλπετα ούτως ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο και στίβουμε τον χυμό και από τα δύο.

Advertisement

Μαγειρεύουμε τα νουντλς ανάλογα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζετσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσει. 

Ρίχνουμε στην συνέχεια το σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχάρια με το μοσχολέμονο από το τηγάνι που ετοιμάσαμε στην αρχή.

Προσθέτουμε το γάλα καρύδας.

Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε. 

Πριν σερβίρουμε συμπληρώνουμε με τον φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή: The Guardian