Μαγειρεύουμε ψάρι στο φούρνο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας για το πιάτο ημέρας.

Επιλέγουμε φιλέτα πέρκας, μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου, σε μεγάλα κομμάτια. Θα προσθέσουμε σκορδάκι και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, εστραγκόν, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα.

Advertisement
Advertisement

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με χόρτα βραστά σαλάτα και λευκό αφράτο ρύζι.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Ψήσιμο: 20′

Υλικά

Advertisement

για το ψάρι

800 γρ. φιλέτα πέρκας, μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου, σε μεγάλα κομμάτια

500 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και χοντοκομμένα

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

για τη σάλτσα μουστάρδας

50 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

1 λεμόνι, το ξύσμα 

Advertisement

1 κ.σ. μουστάρδα, της αρεσκείας μας

Advertisement

1 κ.σ. εστραγκόν ξερό, τριμμένο 

2 κ.γ. ρίγανη ξερή, κοπανισμένη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

Advertisement

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

για τη σάλτσα μουστάρδας

Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε για περίπου 1′-2′, μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα.

για το ψάρι

Σε ένα μέτριο ταψί, που ιδανικά χωράει το ψάρι σε μία στρώση, βάζουμε και ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τις φέτες ψαριού, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα.

Ψήνουμε για περίπου 15′-20′, μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Εναλλακτικά αντί για εστραγκόν χρησιμοποιούμε 1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #94» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.