Απολαμβάνουμε μια υπέροχη σπανακόπιτα της στιγμής, χωρίς φύλλο, μαγειρεμένη στο τηγάνι, για το πιάτο ημέρας.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπανάκι με πράσα, κομμένα σε ροδέλες.

Advertisement
Advertisement

Συνοδεύουμε με τυρί φέτα, αλλαντικό της αρεσκείας μας, φρέσκο ψωμί και μια κρύα μπύρα.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Τηγάνισμα: 10′

Υλικά

Advertisement

40 ml ελαιόλαδο

300-350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ

Advertisement

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (όχι τα κοτσάνια)

Advertisement

4 αυγά

100 ml γάλα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη τα αυγά με το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το αλεύρι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια. Φτιάχνουμε ένα χυλό και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 28 εκ.) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του χυλού και αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, την γυρίζουμε ανάποδα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 4-5 λεπτά.

Advertisement

Σερβίρουμε αμέσως. 

Tip

Αν επιλέξουμε πράσα αντί για σπανάκι, χρησιμοποιούμε το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και μαγειρεύουμε την πίτα μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #67» σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου.