demokratikoi

«Ο Λευκός Οίκος προς πώληση», ο τίτλος της έκθεσης που κατατέθηκε στο Κογκρέσο. Καταγγελία για παραβίαση του Συντάγματος.
Αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι, «μπροστάρης» του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Ο Επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία διατύπωσε τη συγκεκριμένη άποψη γραπτώς σε επικοινωνία που είχε με ομογενείς.
Δεν θα ζητήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών.
Τα αποτελέσματα εκφράζουν και βαθύτερες ιδεολογικές, πολιτικές αλλά και κοινωνικές μεταβολές στην αμερικανική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο.
Πλέον το κόμμα του Μπάιντεν ελέγχει 50 έδρες και το θρίλερ τελειώνει αφού οι επαναληπτικές εκλογές στην Τζώρτζια τον Δεκέμβριο δεν επηρεάζουν την πλειοψηφία.
Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα των Αμερικανικών εκλογών είναι η ακραία πόλωση της Αμερικανικής κοινωνίας.
Τι θα σημαίνει ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων ή/και της Γερουσίας από Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικάνους. Η κάθε πιθανή έκβαση και η δυσμενής θέση του Μπάιντεν.
Υποστηρίζουν πως γράφτηκε πριν μήνες και εστάλη κατά λάθος. Προκάλεσε όμως ένα μίνι χάος στο Κόμμα και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.
Τονίζουν πως αφού η χώρα έχει αναμιχθεί στον πόλεμο δαπανώντας δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανών φορολογουμένων, θα πρέπει να διερευνήσει όλες τις λύσεις για τερματισμό.