festival-athenon-epidaeroe

5 Ιουλίου στο Νοσοκομείο Σωτηρία, 6 Ιουλίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη, 7 Ιουλίου στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.
93 παραγωγές σε 85 ημέρες. Θεόδωρος Τερζόπουλος, Λεωνίδας Καβάκος και Yo-Yo Ma, Κομεντί Φρανσέζ και Διονύσης Σαββόπουλος.
Στόχος είναι «να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πολιτιστικός πόλος, πέρα από το Ελληνικό Φεστιβάλ, το οποίο προφανώς θα συνεχίσει να στεγάζεται στον χώρο».
Ιφιγένεια η Ανθή Ευστρατιάδου, Κλυταιμνήστρα η Μαρία Ναυπλιώτου, Μενέλαος ο Νικόλας Παπαγιάννης, Αχιλλέας ο Θάνος Τοκάκης, Αγαμέμνων ο Νίκος Ψαρράς.
Το σενάριο της ταινίας που κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά το «Ποτέ την Κυριακή», υπογράφει ο ίδιος ο Ντασέν μαζί με τη Μαργαρίτα Λυμπεράκη.
Δεν περιορίζονται μόνο στον παραδοσιακό ετήσιο Κατάλογο που εφέτος ήταν αφιερωμένος στην έννοια της Ελευθερίας.
Μετά την πρεμιέρα στην Αβινιόν, ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Φιλίπ Κεν έρχεται στις 4 Αυγούστου στο Ηρώδειο με «μια παράσταση για την ουτοπία».
Μία περιοδική έκθεση για την εμβληματική ηρωίδα, όπως παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου από τη δεκαετία του 1950. «Τι μένει από μια θεατρική παράσταση όταν σβήσουν τα φώτα;».
«Με συνεπαίρνει η μουσική. Είναι κάτι μαγικό και δυνατό. Δεν κάνω χωρίς μουσική. Είναι σύντροφος. Την έχω παρέα. Στο άπειρο με πάει».
Ενας νέος χώρος «εναλλακτικών προθέσεων» στην Πειραιώς 260.