ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Ο Μίτσκοσκι επιχειρεί να «παρακάμψει» την υπογραφή και τις δεσμεύσεις των Σκοπίων με βάση την συμφωνία, ρισκάροντας συνέπειες στην ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ.
«Η πορεία προς την ευρωπαϊκή ένταξη δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς τη συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες»
«Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας περιλήφθηκαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και αποτέλεσαν όρο ένταξης στο ΝΑΤΟ»
Τους 37.000 πλησιάζουν οι νεκροί, ενώ η "πείνα" θερίζει και τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει μετά από 8 μήνες πολέμου και ανεπαρκούς εισόδου ειδών πρώτης ανάγκης.
Τελική ώθηση στην υποψηφιότητα που έχει ήδη συγκεντρώσει δεσμεύσεις για θετική ψήφο, αρκετά άνω του απαιτούμενου. Την Πέμπτη η κρίσιμη ψηφοφορία.
«Οι πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου και του επικεφαλής του VMRO_DPMNE υπονομεύουν το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία δεσμεύει ανεξαιρέτως την εκάστοτε ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας»
Η Ισπανία πιέζει για εφαρμογή της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου στο Ισραήλ να σταματήσει η επίθεση την Ράφα. Αύριο η επίσημη πράξη αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους από 3 χώρες
Δηλώσεις του ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.
«Επαίσχυντα και ντροπιαστικά» χαρακτήρισε τα περί συμμετοχής του στη σύνταξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Γνωρίζουμε ότι μία από τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προενταξιακής διαδικασίας είναι η κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας να τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών».