Με αναφορά στις διεθνείς προκλήσεις ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους βουλευτές της ΝΔ, τονίζοντας ότι “αυτά που συζητάμε στο εσωτερικό μας πρέπει να συναντιούνται με τις προσδοκίες, τα προβλήματα, τις φοβίες των πολιτών. Και αυτό που απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι η ακρίβεια”.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη της αποφυγής “μίας μίζερης εσωστρέφειας” και τόνισε ότι “είμαστε 7 χρόνια κυβέρνηση και η ΝΔ έχει ποσοστά υπεδιπλάσια του δεύτερου κόμματος”.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, διανεμήθηκε στα μέλη της ΚΟ ένα κείμενο με τις προτάσεις για την έναρξη της συζήτησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και σε ορισμένες από αυτές τις προτάσεις εστίασε ο κ. Μητσοτάκης. Μεταξύ αυτών ο χρόνος θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συζήτηση για τον επανκαθορισμό της έννοιας της μονιμότητας στο Δημόσιο, για την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, κ.α.
“Ένα νέο Σύνταγμα απαντά στα ζητήματα ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου”, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεριζωθούν παθογένειες που μέχρι τώρα αντιμετωπίζοντας σποραδικά.
Μήνυμα προς την ΚΟ έστειλε με αφορμή το θέμα της άρσης ασυλίας 13 βουλευτών για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ λέγοντας ότι “συγχαίρω τηνΚΟ για την στάση της με τις δικογραφίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας . “Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”, είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ευρωπαίκής Εισαγγελίας -αφήνοντας σαφείς αιχμές- ζητώντας ταχύτερες διαδικασίες, χωρις επιλεκτικές διαρροές.
“Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν”, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις.
“Είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά και προχωράμε σαν μία γροθιά”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια άλλων κομμάτων και για ελλείψεις προτάσεων ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που έχει δεχθει η Νέα Δημοκρατία και για χαρακτηρισμούς που της αποδίδουν όπως μαφία και εγκληματική οργάνωση. “Το ποιος είναι ο αδίστακτος το μαρτυρά η μάχη ζωής που δίνει ο Γιώργος Μυλωνάκης για τον οποίο εύχομαι να είναι σύντομα κοντά μας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται να αφήσουμε να μετατραπεί η Βουλή σε διαρκές δικαστήριο.
Αναφερομενος στις επιτυχίες της κυβέρνησης σημείωσε ότι “έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε αυτή την τροχιά προόδου”.
“Η προσωπική επιτυχία περνά μέσα από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι περιμένει να ακούσει τις θέσεις των βουλευτών αλλά με καταθέσεις προτάσεων. “Να μην κρύψουμε τα λάθη, να διατυπώσουμε ενστάσεις αλλά να συνοδεύονται από χρήσιμες προτάσεις. Είναι λεπτή η γραμμή του προβληματισμού από την εσωστρέφεια και αυτή είναι κόκκινη γραμμή”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τα μέλη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά με τον στόχο της παράταξης που είναι η εκλογική νίκη και η τρίτη κυβερνητική θητεία, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “για να νικήσουμε πρέπει να ιδρώσουμε τη φανέλα και πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί”