Η Επιλογή έχει Όνομα: Ποτάμι

Ας ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις στις ριζικές μεταρρυθμίσεις. Για να οικοδομήσουμε με νέα υλικά μια Ελλάδα σύγχρονη, με ευρωπαϊκές κοινωνικές και πολιτικές αξίες και θεσμούς, με ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος και αλληλεγγύη, όχι κάποια απομονωμένη βαλκανική επαρχία.
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Την Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους αποφασίζουμε πώς θέλουμε να κυβερνηθεί η χώρα.

Θα μείνουμε αιχμάλωτοι του διπλού μας φόβου; Απ'τη μια να μην θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε το μέτριο και το κακό, αλλά κι αυτό που εμφανίζεται ως «νέο» να το φοβόμαστε ως χειρότερο; Θα παρασυρθούμε από τις Σειρήνες των αχαλίνωτων λαϊκισμών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ; Η χώρα δυστυχώς καταρρέει και αυτοί άδουν.

Ακούσαμε τα εκκωφαντικά κακόφωνα κομματικά ηχεία. Είδαμε τον ψευδο-πόλεμο στα διαφημιστικά σποτάκια. Διαβάσαμε τις χυδαιότητες ατόμων μικρού αναστήματος και «εκλεπτυσμένης» λάσπης, αλλά δεν συζητήσαμε σοβαρά και συγκεκριμένα τα προβλήματά μας.

Διότι, τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες τους διαφορές, στην ουσία και τα δύο επιδιώκουν να διαχειριστούν την κατάπτωση και παρακμή μας. Μεταμφιέζουν τις ελπίδες σε χρηματικές παροχές για να διαμοιράσουν και πάλι τους πόρους του κράτους στις ίδιες ιδιοτελείς κομματικές συντεχνίες και νομενκλατούρες, τα ίδια συμφέροντα που μας οδήγησαν στην καταστροφή, την ίδια διαπλοκή, την ίδια διαφθορά. Σε βάρος της κοινωνίας. Με χαμένους ξανά τους ίδιους: τους αδύναμους, τους άξιους, τους συνεπείς.

Αφού καταδημαγώγησαν τους πολίτες για χρόνια, τώρα λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν». Αν είναι έτσι που θα βρεθούν τα 11.5 δις. που αυτοκοστολόγησε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα 22 δις των υποχρεώσεών μας μέσα στο 2015; Θα πέσουν από τον ουρανό; Ποιοι και πόσοι θα πληρώσουν αυτή τη φορά το μάρμαρο; Ή μήπως θα καταφύγουν στο μυστικό νομισματοκοπείο της Κοζάνης όπου η συμπαθής υποψήφιά του τυπώνει νυχθημερόν ευρώ μπερδεύοντας προφανώς την Κοζάνη με τη Λωζάννη.

Ας σταματήσουν οι αστειότητες, η επικίνδυνη ανευθυνότητα και τα παιγνίδια εξουσίας. Βλάπτουν την κοινωνία και τη χώρα.

Πρέπει να περάσουμε πάνω από το χυδαίο λαϊκιστικό πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης όπου πρωταγωνιστούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και να στραφούμε προς τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα για να σηκωθεί όρθια, να πάει μπροστά.

Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Ας ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις στις ριζικές μεταρρυθμίσεις. Για να οικοδομήσουμε με νέα υλικά μια Ελλάδα σύγχρονη, με ευρωπαϊκές κοινωνικές και πολιτικές αξίες και θεσμούς, με ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος και αλληλεγγύη, όχι κάποια απομονωμένη βαλκανική επαρχία.

Διότι, η ΕΛΠΙΔΑ δεν θα έρθει με ευχολόγια και φτηνούς συναισθηματισμούς, αλλά με σκληρή δουλειά. Με συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο. Με άμεσες προτεραιότητες, τις μεταρρυθμίσεις

•Στο κράτος, το πολιτικό σύστημα, τον εκλογικό νόμο, την Παιδεία και την Υγεία.

•Στην προστασία των αδυνάτων με εγγυημένο εισόδημα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη στο βασικό πακέτο παροχών.

•Στην προστασία, μετεκπαίδευση και κοινωνική απασχόληση των ανέργων.

•Στη λογική ενίσχυση του εισοδήματος των μικρο-συνταξιούχων

•Στη σταδιακή φορολογική ανακούφιση των μικρο-μεσαίων στρωμάτων και την ένταξή τους ξανά στην παραγωγική διαδικασία.

•Στη σχεδιασμένη ανάπτυξη, με μοχλό τον ιδιωτικό τομέα, τις υγιείς εγχώριες και ξένες επενδύσεις κι όχι τον κομματικό κρατισμό, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν δουλειές.

Ριζικές μεταρρυθμίσεις παντού προς όφελος όλων των πολιτών.

Για να μην ξανάρθουν, από την ίδια ή από την πίσω «προοδευτική» πόρτα, το παλιό, το δοκιμασμένο και αποτυχημένο, το αυτοκαταστροφικό, η κομματοκρατία, η νέα διαπλοκή και διαφθορά. Αυτή τη φορά σωτηρία δεν υπάρχει.

Οι πολίτες ας εμπιστευτούν Το ΠΟΤΑΜΙ, ένα νέο πολιτικό κίνημα με καθαρά νερά. Που πηγάζει από την κοινωνία και εκβάλλει στην κοινωνία. Διότι τροφοδοτείται από τη δική της δυναμική, από τη δική της δίψα για πρόοδο, για σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις.

Οι πολίτες ας πιστέψουν στην πραγματική τους ΔΥΝΑΜΗ.

Να μην την παραδώσουν σε όσους την επιβουλεύονται και την καταπολεμούν με ψεύδη και υπαινιγμούς, με ξεδιάντροπο πολιτικό αμοραλισμό και κυνισμό.

Διέξοδος στο πολιτικό αδιέξοδο υπάρχει.

Να βγάλουμε Το Ποτάμι Τρίτο Κόμμα. Να του δώσουμε την δυνατότητα να πάρει την Τρίτη Εντολή, να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης κυβερνητικής συμμαχίας. Για να ξεπεραστεί η εγγενής αλαζονεία του μονοκομματισμού. Για μια πραγματική κοινωνική αλλαγή, και όχι εναλλαγή των κομματικών ελίτ στη νομή της εξουσίας. Το Ποτάμι είναι έτοιμο με ειλικρίνεια και εντιμότητα να συνδιαμορφώσει λύσεις.

Δεν θα προσχωρήσει όμως στο πρόγραμμα κανενός άλλου κόμματος.

Ας το έχουν όλοι υπόψη τους.

Διότι, εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα, και το εννοούμε.

Δημοφιλή