The Blog

Σαλάτα με ψητή κολοκύθα

Είναι αυτή η φορά, η κάποια, η μία που θα ήθελες να φας σαλάτα. Γιατί βλέπεις, τα φαγες όλα πάλι το Σαββατοκύριακο. Αλλά όχι μια σαλάτα με απλά χορταρικό.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
The Eaters

Είναι αυτή η φορά, η κάποια, η μία που θα ήθελες να φας σαλάτα. Γιατί βλέπεις, τα φαγες όλα πάλι το Σαββατοκύριακο. Αλλά όχι μια σαλάτα με απλά χορταρικό. Θες να την κάνεις σπέσιαλ, θες να την κάνεις νόστιμη. Θες να την κάνεις θαύμα. Θα ήθελες σε ένα ιδανικό κόσμο να φας αυτή μόνο και να χορτάσεις. Μην προβληματίζεσαι. Δες τα παρακάτω, αφιέρωσε 15 λεπτά από το χρόνο σου και απόλαυσε τη. Καλή βδομάδα.

ΥΛΙΚΑ

• Μερικές φέτες κολοκύθας

• Τα φύλλα από μία γαλλική σαλάτα

• Τα φύλλα από μια σγουρή μωβ σαλάτα

• 1 ματσάκι ρόκα

• 5 - 6 φέτες προσούτο

• Μερικές φλοίδες γραβιέρας

• Ελαιόλαδο

• Μπαλσάμικο

• 1 κ. γ. σπόρους κορίανδρου χτυπημένους

• Πάπρικα

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι

EΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αέρα. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις φέτες κολοκύθας και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σπόρους κορίανδρου και πάπρικα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

2. Ψιλοκόβουμε τις μισές φέτες κολοκύθας και τις αναμιγνύουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μπαλσάμικο. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε απαλά με τα φύλλα από τις σαλάτες και τη ρόκα.

3. Στήνουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε τη ψητή κολοκύθα, το προσούτο και τη γραβιέρα.

Από τον Γιώργο Παπαλεοντίου