ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/01/2015 16:04 EET | Updated 03/01/2015 16:05 EET

Ευάγγελος Βενιζέλος: Την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρει ο λαός

Lefteris Partsialis / SOOC

Τον στόχο του ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή, να είναι καταλύτης των εξελίξεων και ο ρυθμιστής, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση με τους γραμματείς των ΝΕ και τους γραμματείς των Τομέων του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας την εθνικής στρατηγικής», σημείωσε και τόνισε ότι δεν είναι «ψωνισμένο» με την εξουσία.

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη την ημέρα των εκλογών και θα το κάνουμε, θα υπάρχει ασφαλές πλαίσιο. Για την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρνει ο λαός που είναι κυρίαρχος της μοίρας του», είπε και τόνισε ότι «τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, ό,τι λες πρέπει να το αποδείξεις και εκεί θα ξαναγνωριστούμε». «Πάμε στις εκλογές με μια γραμμή πολύ καθαρή, αλλά αληθινή και έχει τα μειονεκτήματα της αλήθειας γιατί η αλήθεια είναι δύσκολη», είπε και υπογράμμισε ότι όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πως όλα αυτά θα τα εξειδικεύσει η παράταξη το ερχόμενο Σάββατο στη Συνδιάσκεψη, προεκλογική και προγραμματική, όπου θα παρουσιαστεί συνοπτικά το πρόγραμμα.

Αιχμές κατά Παπανδρέου, ΔΗΜΑΡ και... «νέας ΔΗΜΑΡ»

Ο κ. Βενιζέλος άφησε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του αιχμές κυρίως προς τον Γιώργο Παπανδρέου, τη ΔΗΜΑΡ και τη «νέα ΔΗΜΑΡ», όπως «φωτογραφίζει», χωρίς να κατονομάζει το Ποτάμι. «Για μας το μεγάλο θέμα είναι οι ανάγκες της χώρας, τα διλήμματα των πολιτών, τα μεγάλα ερωτήματα για την επόμενη μέρα. Σε αυτά πρέπει να κληθούμε να δώσουμε απάντηση. Δεν πρόκειται να μετατρέψουμε αυτή την πρόσθετη πολιτική αντιπαράθεση με ένα ακόμη μόρφωμα, μέσα στα πολλά που υπάρχουν, σε μείζον θέμα ή σε "εμφύλιο πόλεμο"», τόνισε. «Το ΠΑΣΟΚ καλείται να δώσει τη μάχη με δύσκολους όρους γιατί πέραν όλων των άλλων έχουμε την απόφαση του κ. Παπανδρέου να συστήσει το ατομικό του κόμμα κάτι που ήταν ειλημμένη απόφαση εδώ και καιρό δεν υπήρχε ανάγκη ούτε από προσχήματα», είπε και πρόσθεσε ότι «ματαιοπονούσαμε με τις προτάσεις, την καλοπιστία και τον ενωτικό μας λόγο να μείνουμε όλοι στα ίδια ψηφοδέλτια, στην ίδια σημαία, κάτω από τον "ήλιο" του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του». Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα αυτό», που «είναι εξαιρετικά λυπηρό, αλλά δεν πρέπει να περισπάσει την προσοχή μας».

«Κρατάμε ψηλά την ευθύνη» είπε, «δηλαδή την υπευθυνότητα, την ειλικρίνεια, την αλήθεια, το μέλλον και τη μνήμη που κάποιοι την έχουν χάσει με τρόπο προκλητικό». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί σε 22 μέρες και κάλεσε τον κόσμο που βρίζει την παράταξη και χυδαιολογεί, να ακούσει τι έχει να πει («πάταξον μεν, άκουσον δε»).

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)