Boyhood και Je Suis Charlie πρωταγωνίστησαν στις Χρυσές Σφαίρες

Boyhood και Je Suis Charlie πρωταγωνίστησαν στις Χρυσές Σφαίρες
Fox Searchlight/IFC/Paramount/FX/Netflix

Λάμψη, ταλέντο αλλά και μηνύματα κατά της τρομοκρατίας, αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές στο κόκκινο χαλί των «Golden Globes».

Το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, που γυριζόταν επί δώδεκα χρόνια με τους ίδιους ηθοποιούς, αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς έλαβε τρία βραβεία, αυτό της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και του β΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Η ταινία «Grand Budapest Hotel» απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδία ή μιούζικαλ. Η κωμωδία του Γουές Άντερσον αφηγείται τις περιπέτειες ενός θρυλικού θυρωρού σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο, στο χρονικό διάστημα μεταξύ των πολέμων, και ενός νεαρού εργαζόμενου που γίνεται ο πιο πιστός του φίλος.

Ο Εντι Ρεντμέιν και η Τζουλιάν Μουρ απέσπασαν αντίστοιχα τις Χρυσές Σφαίρες α΄ανδρικού και α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο Εντι Ρεντμέιν τιμήθηκε για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία «The Theory of Everything», αποσπώντας το βραβείο από τα επίσης μεγάλα φαβορί της βραδιάς Στιβ Καρέλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Nτέιβιντ Ογιελόλο.

Στην ταινία «Still Alice» η Τζουλιάν Μουρ υποδύεται μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ. Ο ρόλος αυτός της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα την οποία επίσης διεκδικούσαν οι Τζένιφερ Ανιστον, Φελίσιτι Τζόουνς, Ρόζαμουντ Πάικ και Ρις Γουίδερσπουν.

Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου για κωμωδία ή μιούζικαλ κατέκτησε ο Μάικλ Κίτον για το «Birdman» και καλύτερου γυναικείου ρόλου η Έιμι Άνταμς για το «Big Eyes».

Je Suis Charlie και ο Τζόρτζ Κλούνεϊ

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής η παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας από τον διάσημο ηθοποιό σκηνοθέτη και παραγωγό Τζόρτζ Κλούνεϊ ο οποίος τιμήθηκε για τη συνολική του καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ο Κλούνεϊ, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο επικεντρώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο... "Je Suis Charlie"» αναφώνησε ο Κλούνεϊ.

Βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τηλεοπτική σειρά έλαβε η Μάγκι Γκίλενχαλ για τον ρόλο της στο «The Honorable Woman».

Στον Κέβιν Σπέισι απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για το «House of Cards» ενώ το αντίστοιχο βραβείο στην γυναικεία κατηγορία απέσπασε η Ρουθ Ουίλσον για το «The Affair».

Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, απέσπασε η Μάγκι Γκίλενχαλ («The Honorable Woman»),και ανδρικής ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον, ενώ, το «Fargo» πρώτευσε στην κατηγορία καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς. Το «True Detective» και οι Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ - Γούντι Χάρελσον, έμειναν χωρίς βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες, όπως και στα βραβεία ΕΜΜΥ.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που απομένονται κάθε χρόνο, ένας θεσμός στις ΗΠΑ από το 1944.

Η τελετή απονομής η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλυγουντ στην πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων του κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου Χίλτον Μπέβερλι Χιλς στο Λος Άντζελες.

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερης δραματικής ταινίας

«Boyhood»

Καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ

«Grand Budapest Hotel»

Α' ανδρικού ρόλου - δράμα

Έντι Ρεντμέιν, «The Theory of Everything»

Α' γυναικείου ρόλου - δράμα

Τζούλιαν Μουρ, «Still Alice»

Α' ανδρικού ρόλου-κωμωδία/μιούζικαλ

Μάικλ Κίτον, «Birdman»

Α' γυναικείου ρόλου-κωμωδία/μιούζικαλ

Έιμι Άνταμς, «Big Eyes»

Β' ανδρικού ρόλου

Τζ.Κ. Σίμονς, «Whiplash»

Β' γυναικείου ρόλου

Πατρίσια Αρκέτ, «Boyhood»

Σκηνοθεσίας

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Boyhood»

Καλύτερου σεναρίου

Α. Γκονζάλες Ινιαρίτου, Νικολά Τζιακομπόνε, Αλεξάντερ Ντινελάρις, Αρμάντο Μπο, «Birdman»

Καλύτερης ταινίας - Animation

«Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2»

Καλύτερης μουσικής

«Theory of Everything»

Καλύτερου τραγουδιού

«Glory», Τζον Λέτζεντ και Common («Selma»)

Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

«Leviathan»

Τηλεόραση

Καλύτερη δραματική σειρά

«The Affair»

Καλύτερη κωμική σειρά

«Transparent»

Καλύτερου ηθοποιού - δράμα

Κέβιν Σπέισι, «House of Cards»

Καλύτερης ηθοποιού - δράμα

Ρουθ Ουίλσον, «The Affair»

Καλύτερου ηθοποιού - κωμωδία

Τζέφρι Τάμπορ, «Transparent»

Καλύτερης ηθοποιού - κωμωδία

Τζίνα Ροντρίγκες, «Jane the Virgin»

Καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς

«Fargo»

Καλύτερου ηθοποιού σε μίνι σειρά

Μπίλι Μπομπ Θόρντον, «Fargo»

Καλύτερης ηθοποιού σε μίνι σειρά

Μάγκι Γκίλενχαλ, «The Honorable Woman»

Β' ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά

Ματ Μπόμερ, «The Normal Heart»

Β' γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά

Τζόαν Φρόγκατ, «Downton Abbey»

«Cecil B. Demille»

Τζορτζ Κλούνεϊ.

Δημοφιλή