ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2015 02:43 EET | Updated 09/02/2015 02:43 EET

Εν αναμονή έναρξης μεγάλης επίθεσης του ιρακινού στρατού κατά του Ισλαμικού Κράτους

ASSOCIATED PRESS
Iraqi security forces are deployed during a military operation to regain control of the villages around the town of Beiji, some 250 kilometers (155 miles) north of Baghdad, Iraq, Monday, Dec. 8, 2014. The commander of U.S. forces fighting the Islamic State in Iraq and Syria, Army Lt. Gen. James Terry says the extremist group has been thrown on the defensive, because coalition airstrikes and other measures are taking a toll on IS ability to communicate. (AP Photo/Hadi Mizban)

Χερσαία επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής του διεθνούς συνασπισμού, Τζον Άλεν, από το Αμάν της Ιορδανίας.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν οι ιρακινές δυνάμεις θα ξεκινήσουν τη χερσαία εκστρατεία τους για να ανακτήσουν τα εδάφη του Ιράκ (που κατέχουν οι τζιχαντιστές), ο διεθνής συνασπισμός θα προσφέρει σημαντική δύναμη πυρός σε αυτήν την επιχείρηση» είπε ο Άλεν όπως μετέδωσε το Petra που είναι το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο οι δυνάμεις του συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, εξαπέλυσαν 15 αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και 11 στη Συρία, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός, προσθέτοντας πως εννέα πλήγματα στη Συρία επικεντρώθηκαν γύρω από τη συνοριακή πόλη Κομπάνι η οποία ανακαταλήφθηκε από τους Κούρδους μαχητές τον περασμένο μήνα.

Στην Κομπάνι επλήγησαν επτά τακτικές μονάδες των μαχητών και καταστράφηκαν πέντε οχήματα και δύο περιοχές ανασυγκρότησης, ανακοινώθηκε.

Τα πλήγματα στο Ιράκ είχαν στόχο περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της Κάιμ, του Κιρκούκ, της Μαχμούρ, της Μοσούλης και της Ταλ Άφαρ, όπως έγινε γνωστό.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)