Η Βόρεια Κορέα μετά τον πόλεμο μέσα από 12 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η Βόρεια Κορέα μετά τον πόλεμο μέσα από 12 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Το βιβλίο «The People of the North» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1989 και είχε θερμή υποδοχή από την φωτογραφική κοινότητα της Βορείου Κορέας για τα συναρπαστικά πορτραίτα της ζωής της χώρας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική φωτογραφική συλλογή 140 ασπρόμαυρων λήψεων από τον γάλλο σκηνοθέτη ταινιών και φωτογράφο Κρις Μάρκερ. Ο Μάρκερ ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα το 1950, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου, όταν η χώρα προσπαθούσε να θεραπευτεί από τα τραύματά της μέσα από την ανοικοδόμηση.

Δείτε τις πραγματικά δυνατές φωτογραφίες.

Αυτή είναι Hye-soon Li, την οποία ο φωτογράφος γνώρισε σε ένα διάλειμμα του κλασικού κορεατικού θεατρικού έργου "Simcheongeon" . Φέρνοντας στο μυαλό της ξανά τη σκηνή όπου η ηρωίδα προσφέρεται στον Θεό της Θάλασσας, η ευαίσθητη ω βάζει τα κλάματα και στεγνώνει το πρόσωπό της με ένα μαντήλι.

Ένα παιδί στέκεται σε ένα χωράφι, κουβαλώντας τον κουρασμένο αδερφό ή την αδερφή της. Ίσως ψάχνει για τους γονείς της;

Κάποτε το φοβόντουσαν σαν ένα άγριο ζώο, και τώρα αυτό το οπλισμένο όχημα έχει εγκαταλειφθεί σε ένα χωράφι, ανάμεσα σε καλλιέργειες ρυζιού. Οι ουλές του πολέμου και της ανοικοδόμησης είναι ορατές μέσα σε μία μόνο λήψη.

Hanboks (παραδοσιακά ρούχα της Κορέας) και χρόνος για διασκέδαση είναι κάτι που μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την ανοιχτή αγορά.

Έξι παιδιά στην άκρη μιας αγοράς.

Γυναίκες κάνουν περμανάντ κάτω από μια πινακίδα που γράφει: «Ζήτω για την ειρηνική ενοποίηση.»

Η προσπάθεια του να ξαναχτίσεις μια χώρα που έχει σημαδευτεί από τον πόλεμο έχει το δικό της φορτίο.

Ένας βαρκάρης ξεκουράζεται στον ποταμό Daedong.

Οι ξυλοκόποι αρχίζουν τη δουλειά από νωρίς το πρωί.

Αυτή η γυναίκα στέκεται κάτω από ένα βουνό μηχανών και το βλέμμα της αποκαλύπτει μία εσωτερική πάλη.

Άνδρες που ασχολούνται με το αρχαίο άθλημα της τοξοβολίας.

Μία πόλη χωρισμένη ανάμεσα σε σπίτια με κεραμίδια και με άχυρο διακρίνεται στο φόντο. Τι να σκέφτεται άραγε το κορίτσι της φωτογραφίας;

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο Chris Marker's Groundbreaking Photos Illuminate Life In North Korea που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.

Δημοφιλή