ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/03/2015 18:23 EET | Updated 09/03/2015 18:23 EET

Καμμένος: Καλά νέα από Βρυξέλλες - Λύνεται το θέμα της ρευστότητας

Sooc

«Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Αποφασίστηκε η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας. Υπάρχει απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών. Δείχνει ότι όταν οι λαοί στηρίζουν μία κυβέρνηση και λαός και κυβέρνηση παίρνουν απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή αποδίδει. Πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, όχι φυσικά με την Τρόικα, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΚΤ και το Eurogroup. Φαίνεται ότι πλέον το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Eurogroup.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η εξεταστική για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή και αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν» σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και το πώς θα ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για "τη δυσαρέσκεια που φέρεται να υπάρχει στις Βρυξέλλες", σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει εντολές, δεν παρακωλύει την λαϊκή εντολή»

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post