ΔΙΕΘΝΕΣ
17/04/2015 11:09 EEST

Απόγονοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος ζητούν αποζημιώσεις από εταιρεία γαλλικών σιδηροδρόμων

ASSOCIATED PRESS
Participants with Israeli flags arrive for the annual silent March of the Living at the Auschwitz-Birkenau Nazi death camp memorial to honor more than 1 million people, mostly Jews, killed at the camp from 1940-45, in Oswiecim, Poland, Thursday, April 16, 2015. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Στα δικαστήρια του Σικάγο απευθύνθηκαν την Πέμπτη απόγονοι των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι απόγονοι κατηγορούν την εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF για την κατάσχεση των αγαθών χιλιάδων Εβραίων κι άλλων ανθρώπων που μεταφέρθηκαν από την Γαλλία σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η συλλογική αυτή προσφυγή με την κατηγορία για «συνέργεια» στην γενοκτονία των Εβραίων, αξιώνει αποζημίωση για την κατάσχεση και την πώληση προσωπικών αντικειμένων και την χρέωση από την SNCF εισιτηρίων τρίτης τάξης στους Ναζί, ενώ οι αιχμάλωτοι στοιβάζονταν σε βαγόνια μεταφοράς ζώων.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)