ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2015 09:37 EEST | Updated 17/06/2015 13:01 EEST

Πλημμύρα στην Τιφλίδα: 13 νεκροί και άγρια ζώα ελεύθερα στους δρόμους

Δεκατρία άτομα υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, ενώ ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, καθώς η κακοκαιρία και πλημμύρες έχουν πλήξει την Τιφλίδα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου άρχισε ισχυρή βροχόπτωση, με συνέπεια να ξεχειλίσει ο ποταμός Vere, της πόλης, και να πλημμυρίσουν δρόμοι της πόλης, να παρασυρθούν αυτοκίνητα αλλά να πλημμυρίσει και ο ζωολογικός κήπος.

Κρατικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της αστυνομίας καλούν τους πολίτες να μείνουν εντός των οικιών τους, καθώς στους δρόμους της πόλης τριγυρίζουν τίγρεις, λιοντάρια, αρκούδες και λύκοι, μεταξύ πολλών άλλων ζώων, που διέφυγαν από τον ζωολογικό κήπο το πρωί της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, επίσης, έχουν εντοπιστεί ένας ιπποπόταμος, ο οποίος είναι πλέον ασφαλής αλλά και ένας κροκόδειλος.

Αναφέρεται πως κάποια από τα υπόλοιπα ζώα έχουν επίσης εντοπιστεί από τις αρχές, που τα έχουν μεταφέρει σε μέρη όπου είναι ασφαλή, ενώ άλλα είναι πλέον νεκρά.

Παρά τις παροτρύνσεις της αστυνομίας, η οποία καλεί τους κατοίκους της γεωργιανής πρωτεύουσας να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους, πολλοί είναι εκείνοι που κυκλοφορούν κανονικά, με υποψίες να υπάρχουν για δύο νεκρούς εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου, μεταξύ των συνολικά εφτά νεκρών.

tbilisi

«Η ζημιά είναι σημαντική», σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Irakli Garibashvili, το πρωί της Κυριακής. «Δεκάδες οικογένειες παραμένουν δίχως στέγη αυτή τη στιγμή, καθώς τα σπίτια τους στην πρωτεύουσα είτε καταστράφηκαν, είτε υπέστησαν ζημιές.

Υπάρχουν και μερικά θύματα», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος της Τιφλίδας, Irakly Lekvinadze, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

tbilisi

tbilisi

tbilisi

tbilisi

Sponsored Post