ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2015 15:00 EEST | Updated 20/06/2015 15:03 EEST

Πούτιν: Ο αγωγός φυσικού αερίου θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της

ASSOCIATED PRESS
Russian President Vladimir Putin meets with investors at an economic forum in St. Petersburg, Russia, Thursday, June 18, 2015. Putin vowed that Russia wouldn't introduce any restrictions on capital flows. (Mikhail Klimentyev/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo via AP)

«Εάν η ΕΕ θέλει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, τότε πρέπει να ενδιαφέρεται για μια αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία, που θα βοηθά να ξεπληρωθούν τα χρέη» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν αργά το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας σε διάφορα διεθνή πρακτορεία.

«Η ΕΕ πρέπει να μας χειροκροτεί. Πού είναι το κακό στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο Πούτιν.

Ο ίδιος εκτίμησε, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που επικαλείται το Associated Press, πως το σχέδιο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος θα βοηθήσει τους Έλληνες να αποπληρώσουν τους διεθνείς δανειστές.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε περισσότερες αναφορές για το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο αναφέρθηκε με χιούμορ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Όταν ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά Ευρωπαϊκό είχε δίκιο. Εάν οφείλεις πολλά σε κάποιον τότε αυτομάτως δεν είναι δικό σου πρόβλημα αλλά πρόβλημα για αυτόν που σε έχει δανείσει και αυτή ήταν μια πολύ σωστή προσέγγιση) δήλωσε ο κ. Πούτιν αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.