Μπακογιάννη: Ο Βαρουφάκης είχε πολιτικό δόλο και σχέδιο για δραχμή

Μπακογιάννη: Ο Βαρουφάκης είχε πολιτικό δόλο και σχέδιο για δραχμή
Eurokinissi

Σκληρότατη επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για «πολιτικό δόλο» από πλευράς του και προσπάθεια για να τορπιλίσει τη διαπραγμάτευση, οδηγώντας τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

«Δούλεψε από την πρώτη στιγμή για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση, είχε πολιτικό σχέδιο, ανήκε στο λόμπι της δραχμής», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας μάλιστα πως – σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Βαρουφάκης είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε και «δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας».

Σημείωσε δε πως ο κ. Βαρουφάκης «ήξερε πως το τίμημα» της στρατηγική που ακολούθησε στη διαπραγμάτευση «θα το υποφέρει ο ελληνικός λαός», με τη χώρα να έφτασε να πληρώσει «ένα τίμημα που δεν της άξιζε».

Σε διαφορετικό πλαίσιο, η κ. Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν θα επιδιώξει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. Αναγνώρισε επίσης στον πρωθυπουργό ότι μετά τα λάθη που έκανε πλέον έχει «διαβεί το Ρουβίκωνα»

Παρά ταύτα, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως μετά τις διαρροές από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκαν στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, χρειάζεται να γίνει «ευρύτατος ανασχηματισμός» και να φύγει από την προεδρία της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δημοφιλή