ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2015 12:27 EEST | Updated 26/08/2015 18:37 EEST

Εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφων στις ΗΠΑ ενώ βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου και εικονολήπτη στις ΗΠΑ, από τα πυρά ενός 41χρονου άνδρα τη στιγμή που βρίσκονταν σε ζωντανή σύνδεση και ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη που λάμβαναν από μια γυναίκα. Νεότερες δε πληροφορίες αναφέρουν πως και ο ίδιος ο δράστης είναι νεκρός, επιλέγοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

Νεκροί είναι η δημοσιογράφος Alison Parker, 24 ετών και ο cameraman Adam Ward, 27 ετών οι οποίοι εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7 TV ενώ η δολοφονία σημειώθηκε στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Bridgewater Plaza, στην Κομητεία Franklin της Βιρτζίνια. Οι πυροβολισμοί ακόυστηκαν κατά τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης ενώ στην κάμερα καταγράφηκε μια πρώτη έκφραση τρόμου της δημοσιογράφου, η κάμερα έπεσε από τα χέρια του εικονολήπτη ενώ ακούστηκαν συνολικά τουλάχιστον επτά πυροβολισμοί.

Τραγική ειρωνία...Η Alison Parker γιόρταζε την τελευταία ημέρα της πρωινής εκπομπής στην οποία μετείχε. «Η 'Αλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε» ανέφερε ο εργοδότης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ένα ακόμη άτομο ενώ μετά τους πυροβολισμούς ξεκίνησε ανθωποκυνηγητό για τη σύλληψ του δράστη.

Σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της Huffinngton Post ο δράστης ονομάζεται Vester Lee Flanagan o οποίος εργαζόταν στο παρελθόν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό με τα δύο πρόσωπα που δολοφόνησε αλλά υπό διαφορετικό όνομα - Bryce Williams - ενώ νωρίτερα σε λογαριασμό στο Twitter υπό αυτό το όνομα χρήστη κάποιος ανέβασε δύο βίντεο με τους πυροβολισμούς και πιθανολογείται πως πρόκειται για τον ένοπλο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε διαρρεύσει υλικό από κάμερα στο οποίο φαίνεται μερικώς το πρόσωπο του δράστη.

Πάντως και ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια δήλωσε πως δεν αποκλείεται ο δράστης να ήταν ένας θυμωμένος υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού. «Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Είναι μια ποινική υπόθεση».

H Alison και ο Adam απεβίωσαν το πρωί στι 6:45 (ώρα Βιρτζίνια ΗΠΑ), λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Δεν γνωρίζουμε το κίνητρο ή το ποιος είναι ο ένοπλος» αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Jeffrey Marks, γενικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αγαπητοί ήταν εδώ στην ομάδα του WDBJ7 TV...ράγισαν οι καρδιές μας».