ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/09/2015 10:24 EEST | Updated 26/09/2015 10:24 EEST

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει γίνει απολιτίκ. Έχουμε πάρει διαζύγιο από την νεολαία

Sooc

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρόσφατα πως είναι ένας από τους υποψήφιους διαδόχους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μπορεί να καθοδηγήσει το κόμμα προς μια άλλη κατεύθυνση.

«Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος να φέρω εις πέρας την αλλαγή που χρειάζεται στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε προσπάθειες να συσπειρώσει το κόμμα, όμως ταυτόχρονα έχασε την επαφή με τους νέους ψηφοφόρους.

«Έχουμε πάρει διαζύγιο από τα παραγωγικά στρώματα. Η νεολαία δεν μας ακούσει καθόλου. Μηδενίζει το κοντέρ και φαντάζομαι μια Νέα Δημοκρατία από την αρχή», ανέφερε.

Στην συνέχεια, αναρωτήθηκε εάν το πρόβλημα είναι ότι το κόμμα έχει χάσει την πολιτική του κατεύθυνση.

«Μήπως έχουμε γίνει λίγο απολιτίκ σαν Νέα Δημοκρατία;»

Απαντώντας στο εάν το επίθετό του θα σταθεί εμπόδιο στην πολιτική του καριέρα, ο ίδιος παραδέχτηκε πως αποτελεί μειονέκτημα.

«Το όνομα αυτό ήταν πλεονέκτημα στην αρχή αλλά έγινε μειονέκτημα. Στη ΝΔ έπαιζαν ρόλο οι εσωκομματικές ισορροπίες των οικογενειών κι αυτό θέλω να το αλλάξω γιατί αυτό είναι πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παίρνει αποστάσεις από την υποψηφιότητά του, ο ίδιος δήλωσε πως παρόλο που οι σχέσεις τους είναι καλές, η οπτική τους στα πολιτικά ζητήματα είναι διαφορετική.

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αλλά δεν βλέπουμε την πολιτική μέσα από το ίδιο πρίσμα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες ότι δεν έχει ένσημα, σημειώνοντας πως έχει εργαστεί για πολλές τράπεζες και εταιρείες.

«Βεβαίως κι έχω ένσημα. Ακούω πολλά και για το βιογραφικό μου. Δούλεψα στην Εθνική Τράπεζα και άλλες επενδυτικές τράπεζες στο εξωτερικό. Έχω βάλε το λιθαράκι μου σε εταιρείες που σήμερα είναι μεγαλες. Ξέρω τι σημαίνει επιχειρηματικότητα», είπε.