ΝΔ: Σε θέση μάχης οι δελφίνοι – Η προθεσμία για να δηλώσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία

ΝΔ: Σε θέση μάχης οι δελφίνοι – Η προθεσμία για να δηλώσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία
sooc

Έντεκα ημέρες έχουν μπροστά τους οι επίδοξοι δελφίνοι στη ΝΔ προκείμενου να θέσουν και επισήμως υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος από τη στιγμή που ήδη αποφασίσθηκε ότι ο σχετικός κατάλογος των υποψηφιοτήτων κλείνει στις 11 Οκτωβρίου και θα έχουν σχεδόν ένα μήνα μπροστά τους προκείμενου να πείσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της βάσης για το όραμα τους και τη φυσιογνωμία που θέλουν να ακολουθήσει το κόμμα.

Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πέτρος Τατούλης είναι τα δυο πρώτα ονόματα που έσπευσαν να δηλώσουν ανοιχτά την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι με τον κατάλογο να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού στην ουρά αναμένουν και άλλα στελέχη που το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν αφήσει να φανούν οι ηγετικές τους φιλοδοξίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος ανήκει στην ομάδα των στελεχών που θα επιθυμούσαν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία μόνο στην περίπτωση που ο νυν πρόεδρος δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Η εσωκομματική αναμέτρηση αναμένεται να αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης διαφορετικών ιδεολογικών προσεγγίσεων με τους λεγόμενους Κεντρώους - Μεταρρυθμιστές να συγκρούονται με όσους επιδιώκουν μια πιο δεξιά στροφή της γαλάζιας παράταξης.

Με εκπεφρασμένη ήδη την βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος ζητούμενο παραμένει ποιο θα είναι το πρόσωπο εκείνο που θα είναι ο υποψήφιος από την πλευρά της Καραμανλικής πτέρυγας με τον Νίκο Δένδια να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Στο παρασκήνιο ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται αντίθετος με την κίνηση Μεϊμαράκη, καθώς υποστηρίζει πως θα έπρεπε να παραμείνει στην θέση του τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού προκειμένου η ΝΔ να μην εμφανιστεί «ακέφαλη» στη Βουλή, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αδερφού της Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να είναι και η ίδια υποψήφια.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. θα συνεδριάσει, για πρώτη φορά, αύριο Πέμπτη προκειμένου να καθορίσει τις ακριβείς διαδικασίες υποβολής υποψηφιοτήτων και ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος από τη βάση.

Δημοφιλή