Μυστηριώδης θάνατος δημοσιογράφου: Έχασε την πτήση και βρέθηκε απαγχονισμένη με τα κορδόνια των παπουτσιών της

Μυστηριώδης θάνατος δημοσιογράφου: Έχασε την πτήση και βρέθηκε απαγχονισμένη με τα κορδόνια των παπουτσιών της
Facebook

Νεκρή σε τουαλέτα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε η πρώην δημοσιογράφος του BBC, Τζάκι Σάτον, ετών 50, με τις συνθήκες του θανάτου της να προκαλούν ερωτηματικά καθώς πολλά ΜΜΕ - ανάμεσά τους και η Guardian- αναφέρουν ότι βρέθηκε κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοκτονία, όμως οι συνάδελφοί της αλλά και φίλοι της εξηγούν ότι δεν είχε κανένα λόγο. Η ίδια μιλούσε πέντε γλώσσες ενώ συνέχιζε και το Διδακτορικό της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του Εθνικού Αυστραλιανού Πανεπιστημίου. Επίσης τα τελευταία χρόνια ήταν επικεφαλής του ιρακινού παραρτήματος της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), οργάνωσης που βοηθάει τους δημοσιογράφους στις εμπόλεμες ζώνες.

Η Σάτον είχε τελικό προορισμό το Αρμπίλ στο Ιράκ και η πτήση της από το Λονδίνο έκανε το Σάββατο ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ωστόσο, η ίδια έχασε την πτήση για το Αρμπίλ με τις αρχές να την ενημερώνουν ότι θα έπρεπε να κλείσει εκ νέου εισιτήριο για την επόμενη πτήση με προορισμό το Ιράκ. Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν είχε το απαιτούμενο ποσό χρημάτων για να κλείσει την επόμενη πτήση. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την τουαλέτα στον τερματικό σταθμό διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου.

Το πτώμα της βρέθηκε από τρεις Ρώσους επιβάτες, οι οποίοι ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου.

Η αστυνομία έσπευσε επί τόπου αλλά η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Ήδη διενεργείται έρευνα. Το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Τουρκίας.

Δημοφιλή