Νεκροί και τραυματίες εκπαιδευτικοί και μαθητές από επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο στη Σουηδία

Νεκροί και τραυματίες εκπαιδευτικοί και μαθητές από επίθεση μασκοφόρου με σπαθί σε σχολείο στη Σουηδία
Twitter Svenska Dagbladet

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και μαθητές τραυματίστηκαν έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας μασκοφόρος που έφερε σπαθί μέσα σε σχολείο της πόλης Trollhattan στη δυτική Σουηδία.

Ο δράστης υποβλήθηκε σε εγχείρηση για τραύματα από σφαίρες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

«Ένας εκπαιδευτικός υπέκυψε στα τραύματά του», ανακοίνωσε η διεύθυνση Υγείας της πόλης ενώ λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως ένα ακόμη άτομα, από τους τραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο είχε υποκύψει. Αν και εκτιμάται πως πρόκειται για μαθητή δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος απεβίωσε», δήλωσε η Λότα Αμπραχάμσον, εκπρόσωπος του νοσοκομείου NAL του Τρολχάταν.

Στην αρχή οι μαθητές πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα αστείο, όπως δήλωσε ένας από αυτούς όταν ρωτήθηκε από το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Όταν τον είδαμε νομίσαμε πως ήταν φάρσα. Φορούσε μάσκα, μαύρα ρούχα και κρατούσε ένα μεγάλο σπαθί. Μαθητές ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του και να πιάσουν το σπαθί», πρόσθεσε ένας από τους μαθητές.

Οι επιθέσεις στα σχολεία της Σουηδίας είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η τελευταία χρονολογείται από το 1961, όταν έξι νέοι είχαν τραυματιστεί και ένας σκοτώθηκε από πυρά μέσα σε επαγγελματικό λύκειο επίσης στη νοτιοδυτική χώρα.

Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν τραυματίσθηκε ή έχασε τη ζωή του.

Άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα του δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Κρόναν, όπου φοιτούν 400 μαθητές από το νηπιαγωγείο έως το γυμνάσιο. Το σχολείο βρίσκεται στο Τρολχάταν, μια βιομηχανική πόλη περίπου 57.000 κατοίκων, έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Saab, βορείως του Γκέτεμποργκ.

Δημοφιλή