Πρόεδρος νεολαίας Ποντίων στη HuffPost Greece για Φίλη: «Αμετανόητος. Ερμηνεύει επιλεκτικά την ιστορία. Ζητάμε την παύση του»

Πρόεδρος νεολαίας Ποντίων στη HuffPost Greece για Φίλη: «Αμετανόητος. Ερμηνεύει επιλεκτικά την ιστορία. Ζητάμε την παύση του»
Eurokinissi

Την παύση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ζητάει η νεολαία Ποντίων μέσω των οργανώσεών της, μετά τις νέες δηλώσεις του υπουργού περί γενοκτονίας.

Σε δηλώσεις του στη HuffPost Greece ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Ποντίων κ. Άλκης Αναστασιάδης ζητάει την παραίτηση του κ. Φίλη από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Παρότι έχουμε στείλει πολλές επιστολές προς τον υπουργό με τις οποίες του ζητάμε να ανακαλέσει τις εμπρηστικές απόψεις του ή να παραιτηθεί, εκείνος επιλέγει να παραμείνει αμετανόητος. Προτιμά να ερμηνεύει την ιστορία όπως τον βολεύει. Ξεχνάει ότι υπάρχει ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών του 2007 με το οποίο αναγνωρίζεται επίσημα η γενοκτονία των Ποντίων. Αν δεν σέβεται εμάς ας σεβαστεί την ελληνική Βουλή που το 1994 αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία. Καν αν δεν σέβεται ούτε τη Βουλή ας σεβαστεί την ιστορία», υποστηρίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Προσθέτει δε ότι η ποντιακή νεολαία κηρύσσει «πόλεμο» προς τον κ. Φίλο τονίζοντας ότι «ζητάμε την παύση του και καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει αν συμμερίζεται ή όχι τη θέση του υπουργού Παιδείας. Αν συμμερίζεται ανιστόρητες θέσεις που δίνουν λάθος μήνυμα στους μαθητές και τη νεολαία. Ας κρατούσε ο κ. Φίλης για εκείνον τέτοιου είδους απόψεις. Όχι, όμως, να τις εκφέρει ως υπουργός Παιδείας. Τονίζω πάντως ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την κυβέρνηση Τσίπρα. Το πρόβλημα το έχουμε με τον κ. Φίλη».

Δημοφιλή