ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/11/2015 06:10 EET | Updated 19/11/2015 06:41 EET

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας

Bloomberg via Getty Images
Alexis Tsipras, Greece's prime minister, left, and government spokesman Gabriel Sakelaridis, walk to Maximos mansion in Athens, Greece, on Monday, July 6, 2015. Euclid Tsakalotos was named finance minister to replace Yanis Varoufakis, who resigned Monday after more than five months of fruitless back and forth. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images

Παραιτήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης έχει συντάξει σχετική επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης δεν επιθυμούσε να παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Πηγές προσκείμενες σε αυτόν αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες είχε εκφράσει τη διαφωνία του με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς και διάθεση να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, δεν θα υπάρξουν άλλες αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο από την ομάδα των 53, πέραν του κ. Σακελλαρίδη, καθώς και η Βασιλική Κατριβάνου και ο Χρήστος Καραγιαννίδης έδωσαν διαβεβαίωση ότι θα υπερψηφίσουν.

Ο κ. Σακελλαρίδης θα αντικατασταθεί από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

O κ. Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.