ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 15:40 EET | Updated 26/11/2015 15:40 EET

Στελέχη του αμερικανικού στρατού έφτασαν στο Κομπάνι για να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές

Anadolu Agency via Getty Images
SANLIURFA, TURKEY - JUNE 27: A view of the Syrian border town of Kobani (Ayn al-Arab) from the borderline between Turkey and Syria in Sanliurfa province on June 27, 2015 during the clashes between Daesh militants and and Kurdish armed groups. (Photo by Esber Ayaydin/Anadolu Agency/Getty Images)

Στελέχη του αμερικανικού στρατού έφθασαν σήμερα, Πέμπτη, στην πόλη Κομπάνι στο βόρειο τμήμα της Συρίας προκειμένου να εκπαιδεύσουν και να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές ενόψει των νέων επιχειρήσεων που αναμένεται να διεξάγουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο κουρδικές πηγές.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αποστολή να «σχεδιάσουν» τις επιχειρήσεις που θα διεξαχθούν εναντίον δύο πόλεων που έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος: της Τζαραμπλούς και της Ράκας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ένας ακτιβιστής στο Κομπάνι, ο Μουστάφα Αμπντί, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την άφιξη των Αμερικανών εκπαιδευτών στο Κομπάνι «τις τελευταίες ώρες».

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επιβεβαίωσε από την πλευρά του «την άφιξη περισσότερων από 50 Αμερικανών εκπαιδευτών στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας».

Ο Άμπντελ Ραχμάν διευκρίνισε ότι περίπου 30 από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς βρίσκονταν «αυτήν την περίοδο στο Κομπάνι» ενώ άλλοι ήρθαν από την επαρχία Χασάκα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι Αμερικανοί αφίχθησαν κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών σε δύο ομάδες, από την Τουρκία και το Ιρακινό Κουρδιστάν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)