Έξι οργανισμοί στην Ελλάδα που μπορείτε να απευθυνθείτε σχετικά με το HIV/AIDS

Έξι οργανισμοί στην Ελλάδα που μπορείτε να απευθυνθείτε σχετικά με το HIV/AIDS
nito100

Για ενημέρωση ή οποιαδήποτε πληροφορία και απορία σχετικά με τον ιό του HIV/AIDS, στην Ελλάδα λειτουργούν μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς, οι οποίες μπορούν να σας παράσχουν βοήθεια και στήριξη.

Πρόκειται για μία ιστοσελίδα που είναι έργο του μη κερδοσκοπικού σωματείου Σύνθεση, Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση Έρευνα για το HIV/AIDS και στελεχώνεται από εθελοντές, οι οποίοι μέσα από ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά και το περιοδικό 10% υποστηρίζουν τα δικαιώματα των οροθετικών στην Ελλάδα.

Η μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1991 μετά από πρωτοβουλία μιας ομάδας φίλων προσφέρει στήριξη και ενημέρωση σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί αό τον ιό του AIDS, αλλά και τα κοντινά τους πρόσωπα. Στηρίζει τα οροθετικά άτομα και προσφέρει δωρεάν κοινωνική, ψυχολογική και νομική υποστήριξη, αποτελεί έναν χώρο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τα άτομα που πάσχουν από hiv/aids, έχει πρόγραμμα συντροφικότητας για το νοσοκομείο και το σπίτι και πρόγραμμα στήριξης στις Φυλακές Κορυδαλλού. Ταυτόχρονα, το Κέντρο Ζωής, μέσα από περιοδικά και προγράμματα ενημέρωσης στοχεύει να ενημερώσει τον πληθυσμό σε θέματα πρόληψης. Φέτος το Κέντρο Ζωής, για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, οργάνωσε καμπάνια με διάσημους Έλληνες οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με σκοπό να στηρίξουν τους ανθρώπους που πάσχουν από hiv/aids και να καταπολεμήσουν το στίγμα.

Ιερά οδός 42, Κεραμικός, τηλ.: 210 7294747, 210 72 33848, 210 7257617

Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Ο σύλλογος αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών ώστε να αντιμετωπιστούν οι παραβιάσεις της αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους. Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει συναυλία στην σκηνή του six d.o.g.s.. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Αγίων Αναργύρων 13, Αθήνα, τηλ.: 210-8627572

Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Τα προγράμματα λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσφέρουν άμεση δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, νομική βοήθεια, στέγαση και συμβουλευτική σε εργασιακά θέματα.

Τα Checkpoint, που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι κέντρα πρόληψης και προαγωγής της τακτικής εξέτασης για τον HIV. Παρέχουν τη δυνατότητα για γρήγορο, ανώνυμο και δωρεάν τεστ για τον ιό HIV και για άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως οι Ηπατίτιδες Β και C, με την εξελιγμένη μέθοδο “Rapid Test” και υπηρεσίες ενημέρωσης για το ασφαλέστερο σεξ και διασύνδεσης με τις Μονάδες Υγείας σε περίπτωση αντιδρώντος αποτελέσματος. Ταυτόχρονα, προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τον HIV και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και την απαραίτητη κατά περίπτωση ψυχολογική υποστήριξη.

Αθήνα: Πιττάκη 4, Μοναστηράκι (τηλέφωνο: 210 33 10 400)

Θεσσαλονίκη: Αλ. Σβώλου 15 & Παλ. Π. Γερμανού, Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο: 2310 282 284)

Σε επίπεδο συμβουλευτικό το ΚΕΕΛΠΝΟ προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη σε ατομικό επίπεδο και σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας. Επιπλέον, με τη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ γίνονται παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και σε επίπεδο κοινότητας ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση κρίσεων και φοβικών αντιδράσεων του κοινού, εν'ω, γίνεται εποπτεία οροθετικών παιδιών. Στόχος του είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και να εκπαιδεύσει τα στελέχη υγείας και άλλων υπηρεσιών.

Τηλεφωνικό κέντρο: 210-5212000

Συμβουλευτικός Σταθμός για το AIDS: 210-7239.945

Δημοφιλή