Παππάς: Λιγότερες από πέντε οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες. Ανάλογα με τον πληθυσμό οι άδειες στα περιφερειακά κανάλια

Παππάς: Λιγότερες από πέντε οι πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες. Ανάλογα με τον πληθυσμό οι άδειες στα περιφερειακά κανάλια
Sooc

Κάτω των πέντε θα είναι οι πανελλαδικής εμβέλειας άδειες στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο SBC. «Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τόσες, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα», τόνισε.

«Θα πρέπει αυτό να το θελήσουν και οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τηλεόραση, να μπούμε σε ένα πεδίο το οποίο να διαμορφώνεται σε ένα πολύ σταθερό οικονομικό υπόβαθρο» είπε.

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι –όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών- η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια πτώση που καθιστά τα σχήματα μη βιώσιμα- κάτι το οποίο, σημείωσε, ομολογούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. «Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι τόσες ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα διαμορφωθούν βιώσιμα σχήματα. Διότι, και αυτό είναι και πανθομολογούμενο και από τις ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, ότι η διαφημιστική αγορά έχει υποστεί τέτοια πτώση που αυτή η ανάπτυξη του τηλεοπτικού τοπίου καθιστά τα σχήματα μη βιώσιμα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «τόσο καιρό λέμε ότι το πρόβλημα είναι το “τρίγωνο της διαπλοκής”. Δεν θέλουμε σχήματα τα οποία είναι μη βιώσιμα, τα οποία στηρίζονται σε τραπεζικό δανεισμό, που δημιουργεί τους αδιαφανείς όρους, που διαμορφώνει τις πιέσεις και προς το πολιτικό σύστημα, με τη σειρά του το πολιτικό σύστημα πιέζει τις τράπεζες».

Όσον αφορά στα περιφερειακά κανάλια, δήλωσε ότι και εκεί θα υπάρξει διαδικασία αδειοδότησης, και πως το μέγεθος του αντιτίμου και ο αριθμός των αδειών θα κριθεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες και από τον πληθυσμό της κάθε περιφέρειας.

Ερωτηθείς για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, έκανε λόγο για «ταξική επιλογή»: «Αν ρωτήσει κανείς τον μέσο πολίτη τι θυμάται από τη θητεία του κ. Μητσοτάκη ως υπουργού, θα πάει το μυαλό του στον φανατισμό με τον οποίο υποστήριξε τις απολύσεις. Θα σας έλεγα ότι διαμορφώνεται και μία εσωτερική γεωγραφία υποστήριξής του με ακροδεξιά μείγματα, τα οποία έχουν στο “παλμαρέ” τους διατύπωση θέσεων πάρα πολύ ακραίων και κατά τη γνώμη μας αντικοινωνικών. Και αναφέρομαι στην ακροδεξιά τάση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη», είπε ο Νίκος Παππάς πολλές επιλογές- αλλά και από το τι θα προτείνει για το μέλλον».

Δημοφιλή