ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2016 18:04 EET | Updated 19/01/2016 18:04 EET

Davos 2016: Ο Τζο Μπάιντεν υπόσχεται να επιταχύνει την έγκριση νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου

Bloomberg via Getty Images
U.S. Vice President Joseph 'Joe' Biden speaks during a panel session on cancer research, treatment and data science in Davos, Switzerland, on Tuesday, Jan. 19, 2016. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 46th annual meeting of the World Economic Forum in Davos from Jan. 20 - 23. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκριση νέων συνδυασμών φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου ανακοίνωσε σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Το κείμενό του δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έχει και ο ίδιος πληγεί από την ανίατη ασθένεια, καθώς έχασε τον 46χρονο γιο του, Μπο, από καρκίνο στον εγκέφαλο πέρυσι.

Οι θεραπείες στις αναφέρεται έχουν σχεδιαστεί με βάση τους γενετικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και, με τη χρήση συγκεκριμένων «κοκτέιλ» χημικών ουσιών, χτυπούν τη ρίζα του προβλήματος. Παρόλα αυτά, η είσοδος τέτοιου είδους χημικών συνδυασμών εκτιμάται ότι θα είναι αργή και δαπανηρή.

«Ο επικεφαλής του FDA (Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων) υποσχέθηκε ότι όλοι θα κινηθούν σε πιο γρήγορους ρυθμούς για την έγκριση των φαρμάκων», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στο κείμενό του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξηγεί ότι το συγκεκριμένο θέμα τον αγγίζει προσωπικά, καθώς έχασε τον γιο του από την συγκεκριμένη ασθένεια. Γι΄ αυτό το λόγο, υποσχέθηκε να γίνουν μεγάλα βήματα προόδου μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Είναι προσωπικό ζήτημα για εμένα. Αλλά είναι προσωπικό και για σχεδόν κάθε Αμερικανό και εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει καρκίνο ή παλεύει για να τον καταπολεμήσει. Είναι η οικογένειά μας, οι φίλοι, οι συνάδελφοι», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από τα χέρια της για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης των νέων φαρμάκων.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Μπάιντεν έρχεται μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στο Κογκρέσο, ότι ο Μπάιντεν θα ηγηθεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιταχυνθούν οι προσπάθειες εύρεσης θεραπείας.