Πάρτε τον έλεγχο του Facebook και επιλέξτε εσείς τι θα βλέπετε στο news feed σας

Έχετε παρατηρήσει ότι το Facebook δεν δείχνει πάντα αναρτήσεις, ανάλογα με την χρονολογική σειρά που έχουν γίνει, είτε από τους φίλους σας, είτε από τις σελίδες που έχετε κάνει like;

Το Facebook χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος καθορίζει τι νομίζει ότι θέλετε να δείχνει και σας το δείχνει.

Εάν θέλετε, όμως, να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας, υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείτε ότι θα βλέπετε μόνο τα νέα, τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις που εσείς επιθυμείτε.

Στον υπολογιστή

Για να επιλέξετε τι θα βλέπετε στο news feed σας, πηγαίντε στο προφίλ κάποιου φίλου σας. Θα δείτε μία ένδειξη που γράφει Following (Ακολουθείτε) και πατήστε στο σημείο που λέει See first (Να εμφανίζονται πρώτα).

Εάν θέλετε να ρυθμίσετε τις σελίδες που θέλετε να εμφανίζονται στο news feed σας, πηγαίντε σε μία σελίδα που ακολουθείτε και πατήστε στο σημείο που λέει Liked (Σας αρέσει), από εκεί επιλέξτε το Posts in News Feed (Δημοσιεύσεις σε ενημερώσεις) και See First (Να εμφανίζονται πρώτα). Μετά πατήστε save.

Στο κινητό

Στο κινητό σας τηλέφωνο ή το tablet ακολουθείτε παρόμοια διαδικασία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βλέπετε μόνο ό,τι εσείς επιλέγετε και να μη σας βομβαρδίζει το Facebook με τα νέα και τις αναρτήσεις ανθρώπων ή σελίδων που δεν σας ενδιαφέρουν καθόλου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη HuffPost.