Ξεχάστε το κουμπί «Dislike», αυτό που ετοιμάζει το Facebook είναι πολύ καλύτερο

Ξεχάστε το κουμπί «Dislike», αυτό που ετοιμάζει το Facebook είναι πολύ καλύτερο

www.dailydot.com/news/facebook-dislike-button-engineer-ama/" data-caption="Published in a few places, such as:www.dailydot.com/news/facebook-dislike-button-engineer-ama/" data-credit="zeevveez/Flickr">

Πολλοί είναι οι χρήστες που εδώ και καιρό ζητάνε επίμονα από το Facebook να προσθέσει ένα «dislike» («Δεν μου αρέσει»), δίπλα στο «Like» («Μου αρέσει») που υπάρχει μέχρι τώρα και η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει κάτι ακόμα καλύτερο. Άλλωστε, ποιος θέλει να πει μόνο ένα απλό «Δεν μου αρέσει», όταν μπορεί να πει πολλά περισσότερα;

Το Facebook ανακοίνωσε πέρυσι ότι πράγματι θα προσθέσει ένα κουμπί με «αντιδράσεις» και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να το δούμε να εμφανίζεται και στο news feed μας. Σύντομα θα υπάρχουν 5 emojis που θα αντιπροσωπεύουν την «αγάπη», το «χαχα», το «λυπημένος», το «θυμωμένος» και το «wow».

Ήδη αυτά τα emojis δοκιμάστηκαν στην Ισπανία και την Ιρλανδία τον Οκτώβριο και σύντομα θα είναι διαθέσιμα και σε άλλες χώρες.

Το Facebook δούλεψε πολύ καιρό μαζί με κοινωνιολόγους προκειμένου να αναλύσουν τις πιο κοινές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να καταλήξουν στα emoji που πρέπει να προσθέσουν.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.