ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2016 05:04 EET | Updated 03/02/2016 05:56 EET

Άνοιξε τρύπα σε αεροπλάνο μετά από έκρηξη στα 10,000 πόδια: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

YouTube

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε αεροπλάνο της Daallo Airlines στη Σομαλία την Τρίτη όταν έκρηξη σημειώθηκε μετά την απογείωσή του. Στην άτρακτο του Airbus A321 με προορισμό το Τζιμπουτί δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα ενώ πέταγε ήδη στα 10,000 πόδια πάνω από το Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο BBC δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν τοπικά μέσα τουλάχιστον ένας άνδρας είναι νεκρός μετά από πτώση του από το αεροπλάνο λόγω της έκρηξης.

Ο Mohamed Hassan, αστυνομικός στην πόλη Μπαλάντ 18 μίλια μακριά από το Μογκαντίσου αναφέρει ότι κάτοικοι βρήκαν πτώμα ηλικιωμένου άνδρα το οποίο ίσως ανήκει στον άτυχο επιβάτη.

Φωτογραφία από το εξωτερικό του αεροπλάνου δείχνει μία τεράστια τρύπα ακριβώς πάνω από ένα από τα δύο φτερά.

Ο Awale Kullane, εκπρόσωπος της Σομαλίας στα ΗΕ, επέβαινε στο αεροπλάνο και έχει δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο φαίνεται να πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου ενώ αέρας μπαίνει μέσω της τρύπας στην καμπίνα του αεροσκάφους. Οι επιβάτες διατηρούν την ψυχραιμία τους.

«Ακούσαμε ένα τεράστιο θόρυβο και δεν μπορούσαμε για μερικά δευτερόλεπτα να δούμε τίποτε λόγω του καπνού» γράφει ο Kullane για το περιστατικό.

«Νομίζω ήταν βόμβα», αναφέρει ο Σέρβος πιλότος, Vladimir Vodopivec, σε εφημερίδα της Σερβίας, Blic. «Ευτυχώς το χειριστήριο δεν είχε πρόβλημα και μπόρεσα να επιστρέψω το αεροπλάνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί τίποτε τέτοιο στην καριέρα μου. Χάσαμε πίεση στην καμπίνα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Αξιωματούχοι της Σομαλίας δηλώνουν ότι περιστατικό μένει υπό διερεύνηση και δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη

Πηγή: Mashable - Πληροφορίες: AP/Daily Mail