Η θάλασσα όπως δεν την έχετε ξαναδεί: Απίστευτες φωτογραφίες από ελικόπτερο της Lisa Michele Burns

Η θάλασσα όπως δεν την έχετε ξαναδεί: Απίστευτες φωτογραφίες από ελικόπτερο της Lisa Michele Burns

Η Αυστραλέζα Lisa Michele Burns τα τελευταία χρόνια ζει στη Προβηγκία, της Γαλλίας και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να βγάλει φωτογραφίες για το νέο της φωτογραφικό έργο "The World from The Water".

"Ξεκίνησα να εργάζομαι ως δημοσιογράφος που είχε εξειδικευτεί στα ταξίδια.Τώρα δημοσιεύω έναν οδηγό για φωτογράφους στο The Wandering Lens, το οποίο απαριθμεί τα καλύτερα μέρη σε όλον τον κόσμο για φωτογράφηση δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την ταξιδιώτικη φωτογραφία" αναφέρει η Lisa στη HuffPost Greece.

lisa michele burns

Τι είναι όμως αυτό που την κάνει διαφορετική από άλλους φωτογράφους είναι η επόμενη ερώτησή μας: "Ενώ μπορεί να λατρεύω τη λήψη αεροφωτογραφιών μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο μέσα από ένα ζευγάρι γυαλιά μαζί με την υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μου. Το να χρησιμοποιώ το νερό στη δουλειά μου αλλάζει την προοπτική κάθε προορισμού και αναδεικνύει μια διαφορετική άποψη."

Πώς θα περιγράφατε το στιλ σας; "Πολύχρωμα και ζεστό. Μου αρέσει να δουλεύω με τα τοπία στις "χρυσές ώρες", όταν το φως είναι ζεστό και τα χρώματα είναι πλούσια. Όταν πρόκειται για μια υποβρύχια φωτογραφία έχω εθιστεί στο στυλ πολλαπλών επιπέδων, συλλαμβάνοντας τον υποβρύχιο κόσμο και το τοπίο πάνω από την στάθμη του νερού στην ίδια εικόνα."

Η συζήτηση πάει στο τι είναι αυτό που την εμπνέει ως φωτογράφο: "Τα τοπία και το φως είναι αυτά που αναζητώ στις φωτογραφίες μου. Δεν είμαι μια φωτογράφος πόλης ή του δρόμου. Με εμπνέουν πιο πολύ οι παραλίες, τα βουνά, οι λίμνες και ο ωκεανός. Είδα πρόσφατα το βόρειο Σέλας για πρώτη φορά στη Σουηδία κάτι που σίγουρα με ενέπνευσε να αναζητήσω ψυχρότερους προορισμούς για φωτογράφηση.”

Ποσό καιρό χρειάζεται η Lisa για μια φωτογράφηση; Μας απαντά: "Για το έργο που τρέχω αυτή τη στιγμή, "The World from The Water" κάθε υποβρύχια φωτογράφηση μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 ώρες, μέσα στο νερό, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα και τις διαδρομές που χρειάζονται σε διάφορες παράκτιες τοποθεσίες."

Πόσο εύκολο είναι να τραβήξει κανείς μια αεροφωτογραφία από ένα ελικόπτερο; "Η αεροφωτογραφία είναι πιο εύκολη όταν οι συνθήκες φωτισμού και ανέμου δημιουργούν ένα φωτογενές τοπίο. Πριν ανέβω σε ένα ελικόπτερο πάντα ελέγχω τις καιρικές συνθήκες, για μέρες ή και εβδομάδες. Όταν βρίσκεσαι στον ουρανό πρέπει να δεις πολύ γρήγορα τα χρώματα και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις στην φωτογραφική μηχανή έτσι ώστε οι φωτογραφίες να μην είναι δυσδιάκριτες την ώρα που κινείτε το ελικόπτερο."

Lisa Michele Burns/The Wandering Lens

Το The Wandering Lens είναι ένας οδηγός για φωτογράφισης σε μέρη του κόσμου. Διαθέτει οδηγούς που απαριθμούν τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να τραβήξεις φωτογραφίες σε διάφορες πόλεις και περιοχές, μαζί με συμβουλές για το πώς να φωτογραφίσεις τα τοπία. Θα βρείτε επίσης την Lisa στο λογαριασμό της στο Instagram.

Δημοφιλή