Η ειδική μονάδα των Πεσμεργκά με τις 30 γυναίκες που θέλουν να «τελειώσουν» τους βιαστές του Ισλαμικού Κράτους

Η ειδική μονάδα των Πεσμεργκά με τις 30 γυναίκες που θέλουν να «τελειώσουν» τους βιαστές του Ισλαμικού Κράτους

Άλλες θέλουν εκδίκηση και άλλες μόνο δικαιοσύνη. Βέβαια σε περιόδους πολέμου κάποιες φορές η διάκριση μεταξύ των δύο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως και να χει, αυτές οι 30 γυναίκες, Γιεζίντι, και Κούρδισες από τη Συρία και Ιράκ, είναι σήμερα η πιο ξεχωριστή μονάδα των δυνάμεων των Πεσμεργκά που μάχονται κατά των δυνάμεων του ISIS.

Κάθε μια έχει τη δική της ιστορία όπως η διοικητής τους, μόλις 24 χρονών η οποία, όπως θα δείτε στο βίντεο του A+J έμεινε πίσω να πολεμήσει ενώ ο σύζυγός της έφυγε για Ευρώπη ή την Γιεζίντι που μια μέρα σηκώθηκε πήγε να «βρεις τις αδελφές» της που πολεμούσαν αφού δεν άντεχε στη σκέψη πως κάθετε σπίτι και δεν κάνει τίποτα.

Όλες τους βέβαια έχουν κάτι κοινό, όπως αναφέρουν και στις αφηγήσεις που κάνουν οι ίδιες ή γενικότερα γυναίκες της ευρύτερης περιοχής που έχουν πάρει τα όπλα, τα τελευταία χρόνια. Όλες έχουν δει, έχουν μάθει, ή έχουν βιώσει βιασμούς, ξυλοδαρμούς ή έχουν νοιώσει την απειλή του Ισλαμικού Κράτους να πλησιάζει. Όλες έχουν ακούσει για τις απίστευτες θηριωδίες των τζιχαντιστών σε βάρος των Γιεζίντι (εξετάζεται ο χαρακτηρισμός των βιαιοπραγιών ως γενοκτονία), τον εξευτελισμό των γυναικών, των παιδιών, των ηλικιωμένων. Και όλες θέλουν να σταματήσουν αυτό που στα μάτια τους αντιπροσωπεύει το υπέρτατο «κακό».

Δημοφιλή