ΔΙΕΘΝΕΣ
08/05/2016 07:45 EEST | Updated 08/05/2016 09:22 EEST

Καναδάς: Οι φωτιές στο Φορτ Μακ Μάρεϊ διπλασιάστηκαν σε έκταση σε μια μέρα

Mark Blinch / Reuters
Two RCMP police officers wear gas masks in the smoke from the wildfires near Fort McMurray, Alberta, Canada, May 6, 2016. REUTERS/Mark Blinch

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Καναδά, εξακολουθεί να κατακαίει κατοικημένες περιοχές κι εγκαταστάσεις, με τις αρχές να προειδοποιούν τους περίπου 100.000 κατοίκους που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ότι δε θα επιστρέψουν σύντομα.

Η φωτιά άρχισε το καταστροφικό της έργο την προηγούμενη Κυριακή, κοντά στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ στα βόρεια της Αλμπέρτα, ενώ επεκτάθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές, αναγκάζοντας τους 88.000 κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλα τμήματα της, έχουν κατακαεί από τις φλόγες.

Οι αξιωματούχοι της περιοχής επισημαίνουν ότι η πόλη δεν μπορεί να κατοικηθεί, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες κατευθύνονται βορειοανατολικά, όπου υπάρχουν ξερά δάση.

Οι κάτοικοι των περιοχών που εκκενώθηκαν έχουν κατασκηνώσει σε δημόσιες υποδομές και ανοιχτές περιοχές στις γύρω πόλεις, ενώ οι ελπίδες για να επιστρέψουν άμεσα στις εστίες τους, είναι μικρές.

Photo gallery Fort McMurray Fire Aftermath (LIST) See Gallery