Συλλήψεις για τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη με offshore στις Παρθένες Νήσους - Γνωστός εφοπλιστής θύμα

Συλλήψεις για τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή απάτη με offshore στις Παρθένες Νήσους
Eurokinissi

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας σε Αττική και Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης για την εξιχνίαση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής απάτης των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστές Έλληνες χρηματιστές.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί με εντάλματα σύλληψης πέντε αρχηγικά μέλη, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 25 άτομα.

Οι δράστες ίδρυαν πολύπλοκα εταιρικά σχήματα και offshore εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους (στις Παρθένες Νήσους) με σκοπό την εξυπηρέτηση… των πελατών τους που ήθελαν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε χρηματιστηριακά και τραπεζικά προιόντα που τους πρότειναν οι δράστες.

Οι αρχηγοί υπόσχονταν υψηλές αποδόσεις και συγκεκριμένα 3% απόδοση κάθε μήνα.

Μόνο που τελικά αντί για να επενδύουν τα χρήματα των πελατών τους τα έκλεβαν με αποτέλεσμα να πέσουν βροχή οι καταγγελίες στις Αρχές. Υπολογίζεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα χάθηκαν από τα χέρια επενδυτών περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια. Θύματα ήταν κυρίως Έλληνες και Ουκρανοί επενδυτές.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνεργάστηκαν με τους συλληφθέντες είναι γνωστός Έλληνας εφοπλιστής, ο οποίος αντιλήφθηκε αργά την απάτη αλλά χάρη στις αστραπιαίες νομικές κινήσεις που έκανε κατάφερε να πάρει πίσω τα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ που τους εμπιστεύτηκε.

Δημοφιλή