ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2016 16:42 EEST | Updated 16/05/2016 16:42 EEST

Hurriyet: Ο Ερντογάν συνεχάρη την νικήτρια της Eurovision Τζαμάλα για το «αντιρωσικό» τραγούδι της

ASSOCIATED PRESS
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, right, takes Vezir Cakras by hand while speaking on his mobile phone inside his car stationed over the Bosporus Bridge in Istanbul, Friday, Dec. 25, 2015. Erdogan’s office says the Turkish president has talked Cakras out of jumping off a bridge to commit suicide. Television footage on Friday showed Erdogan’s motorcade stopping over Istanbul’s Bosporus Bridge where a man was apparently contemplating jumping off. An official from Erdogan’

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να συνεχάρη τηλεφωνικά την νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision, Τζαμάλα, για το τραγούδι «1944», το οποίο χαρακτηρίστηκε «αντιρωσικό». Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην τουρκική κυβέρνηση, ο Τούρκος πρόεδρος ήταν βαθύτατα συγκινημένος.

Η Τζαμάλα εκπροσώπησε την Ουκρανία με το πολυσυζητημένο τραγούδι«1944», το οποίο αναφέρεται στον διωγμό των Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν. Η Ρωσία, που προσάρτησε τη χερσόνησο το 2014, είχε διαμαρτυρηθεί για την ουκρανική συμμετοχή, κάνοντας λόγο για "πολιτικούς" υπαινιγμούς.

Ο Ρώσος Σεργκέι Λαζάρεφ, που σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων ήταν το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού, κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση.

«Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα και το τραγούδι 1944 δεν κέρδισαν τη Γιουροβίζιον, η πολιτική νίκησε την τέχνη», δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο γερουσιαστής Φραντς Κλίντσεβιτς, ο οποίος ζήτησε να μποϊκοτάρει η Ρωσία τον επόμενο διαγωνισμό που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post