ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/05/2016 09:10 EEST | Updated 19/05/2016 09:11 EEST

Σόιμπλε: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άλλη ελληνική κρίση

ASSOCIATED PRESS
Germany's Finance Minister Wolfgang Schauble arrives for the Eurogroup finance ministers meeting at the EU Council building in Brussels on Thursday, Feb. 11, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Στην εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σχετικά με την Ελλάδα προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του όσον αφορά σε επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Τρίτης.

«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, εκτιμώντας επίσης ότι ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις.

«Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Sponsored Post