ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2016 13:21 EEST | Updated 14/06/2016 13:21 EEST

Ο Τραμπ αποκλείει την Washington Post από τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις

Darren McCollester via Getty Images
MANCHESTER, NH - JUNE 13: Republican Presidential candidate Donald Trump speaks at Saint Anselm College June 13, 2016 in Manchester, New Hampshire. Trump commented on the shooting in Orlando, condemning the violence he called radical Islam. (Photo by Darren McCollester/Getty Images)

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα χορηγεί πλέον διαπιστευτήρια στους δημοσιογράφους της Washington Post για να παρακολουθούν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, εκπρόσωπος της καμπάνιας.

«Δεν ενδιαφερόμαστε πλέον να δουλεύουμε με μια έκδοση που βάζει την ανάγκη της για “κλικ” πάνω από την δημοσιογραφική τιμιότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πριν την συγκεκριμένη κίνηση ο ίδιος ο μεγιστάνας είχε ανακοινώσει στην σελίδα του στο Facebook ότι δεν θα επιτρέψει στην «ανέντιμη», όπως είπε, εφημερίδα να καλύψει τον προεκλογικό του αγώνα, λόγω ενός δημοσιεύματος το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε παραποιήσει τα λεγόμενά του.

Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει την Δευτέρα άρθρο με τίτλο «Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να συνδέει τον πρόεδρο Ομπάμα με την ένοπλη επίθεση στο Ορλάντο». Το δημοσίευμα αναφερόταν σε μια δήλωση που είχε κάνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος μετά την επίθεση στο Ορλάντο της Φλόριντα, που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε πει ότι ο πρόεδρος είτε δεν καταλαβαίνει ή καταλαβαίνει πολύ περισσότερα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον.

Εκπρόσωπος της Washington Post ονόματι Corrati Kelly δημοσίευσε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο τίτλος είχε αλλάξει αμέσως μετά την δημοσίευση της είδησης, ώστε «να αντανακλά καλύτερα τα λεγόμενα του Τραμπ».