ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/07/2016 16:11 EEST | Updated 03/07/2016 16:11 EEST

Ραντεβού με τον Δία: Το διαστημόπλοιο Juno της NASA φτάνει στον «βασιλιά» των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος

NASA/JPL-Caltech

Σε κομβικό σημείο ιστορικής σημασίας φτάνει η αποστολή του διαστημοπλοίου Juno της NASA, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Δία, τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, στις 4 Ιουλίου.

Η ομάδα της αποστολής Juno βρίσκεται σε «πυρετό», παρακολουθώντας εξ αποστάσεως το διαστημόπλοιο και διευθετώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την είσοδο σε τροχιά- καθώς και μελετώντας σχέδια για συλλογή δεδομένων τους μήνες και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν το ιστορικό γεγονός.

Κατά την αποστολή του, το διαστημόπλοιο θα πραγματοποιήσει 37 περιστροφές γύρω από τον γιγαντιαίο πλανήτη, πετώντας πάνω από τα ανώτερα επίπεδα των νεφών του- σε απόσταση περίπου 4.100 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια αυτών των πτήσεων, το διαστημόπλοιο θα «κοιτάξει» κάτω από τα νέφη, πραγματοποιώντας έρευνες με σκοπό την απόκτηση περισσότερων πληροφοριών για την προέλευση, τη δομή, την ατμόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα του πλανήτη- η προέλευση της οποίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του ηλιακού μας συστήματος.

Η αποστολή ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια, στις 5 Αυγούστου 2011. Το σιαστημόπλοιο άρχισε να μεταδίδει και να λαμβάνει δεδομένα από τη Γη στις 11 Ιουνίου, ενώ στις 20 του μήνα άνοιξε το κάλυμμα που προστάτευε τον βασικό κινητήρα του διαστημοπλοίου από μικρομετεωρίτες και διαστική σκόνη. Επίσης, ενεργοποιήθηκε το ειδικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει το σκάφος κατά τη διάρκεια του κρίσιμου ελιγμού ο οποίος θα το θέσει σε τροχιά.

Photo gallery Αποστολή Juno See Gallery
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost