ΔΙΕΘΝΕΣ
10/07/2016 15:08 EEST | Updated 10/07/2016 15:08 EEST

Ο δράστης του μακελειού στο Ντάλας είχε και «άλλα καταστροφικά σχέδια», σύμφωνα με τις αρχές. Τι βρέθηκε σπίτι του

ASSOCIATED PRESS
This undated photo posted on Facebook on April 30, 2016, shows Micah Johnson, who was a suspect in the sniper slayings of five law enforcement officers in Dallas Thursday night, July 7, 2016, during a protest over two recent fatal police shootings of black men. An Army veteran, Johnson tried to take refuge in a parking garage and exchanged gunfire with police, who later killed him with a robot-delivered bomb, Dallas Police Chief David Brown said. (Facebook via AP)

O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου και είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης.

Ο Μάικα Τζόνσον, ένας 25χρονος που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και σκότωσε την Πέμπτη στο Ντάλας πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά, «είχε και άλλα σχέδια» δεδομένου του οπλοστασίου που ανακαλύφθηκε στην οικία του, επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η αστυνομία βρήκε στην κατοικία του στα περίχωρα του Ντάλας, υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τουφέκια, σφαίρες και ένα βιβλίο με τακτικές μάχης.

«Ο ύποπτος είχε εξασκηθεί στην ανατίναξη εκρηκτικών υλικών και τα υλικά (που βρέθηκαν) ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφικές συνέπειες στην πόλη και στην περιοχή βόρεια του Τέξας» πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο 25χρονος είχε εξάλλου σχεδιάσει το φονικό πολύ πριν από τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών, την Τρίτη στη Λουιζιάνα και την Τετάρτη στη Μινεσότα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

«Πιστεύουμε» ότι ο Τζόνσον είχε σχεδιάσει το μακελειό πριν από αυτές τις δύο υποθέσεις «που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει το παραλήρημά του και να επιταχυνθούν τα σχέδιά του» σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, όπου τελικά ο Τζόνσον σκοτώθηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδότησε ένα ρομπότ, «μας έλεγε ψέματα, μας δούλευε, μας κορόιδευε, τραγουδούσε και ζητούσε να μάθει πόσους αστυνομικούς είχε σκοτώσει, έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει περισσότερους και ότι είχε μαζί του βόμβες» περιέγραψε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ντάλας.

«Η διαπραγμάτευση δεν προχωρούσε καθόλου» καθώς «εκείνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει και άλλους αστυνομικούς και, αν δεν δρούσαμε, θα είχε σκοτώσει και άλλους» εξήγησε ο αξιωματικός.

Όταν ο δράστης τραυματίστηκε έγραψε τα γράμματα «rb» με το ίδιο του αίμα σε έναν τοίχο του κτιρίου όπου είχε οχυρωθεί, είπε ο Μπράουν, ο οποίος δεν γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ζήτησε να συνομιλήσει με έναν μαύρο αστυνομικό, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας.