ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2016 18:49 EEST | Updated 13/07/2016 19:06 EEST

Βρετανία: Ο Ντέιβιντ Ντέιβις αναλαμβάνει υπουργός αρμόδιος για το Brexit

Jack Taylor via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 13: Conservative MP David Davis arrives at Downing Street on July 13, 2016 in London, England. The UK's New Prime Minister Theresa May began appointing the key Ministerial positions in her cabinet shortly after taking up residence at Number 10 Downing Street. She has appointed Philip Hammond as Chancellor and George Osborne has resigned. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διόρισε τον Ντέιβιντ Ντέιβις επικεφαλής ενός νέου υπουργείου το οποίο θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρησή του από αυτήν, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο της με μια ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

«Η βασίλισσα ενέκρινε τον διορισμό του Ντέιβιντ Ντέιβις στη θέση του υπουργού Αρμόδιου για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η ανακοίνωση του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Ντέιβις, σημαίνον στέλεχος των Συντηρητικών στο βρετανικό κοινοβούλιο και ατυχήσας αντίπαλος του Ντέιβιντ Κάμερον στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις το 2005, διορίστηκε υπουργός Αρμόδιος για την Αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε άρθρο του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Conservative Home τη Δευτέρα, ο Ντέιβις, σθεναρός υποστηρικτής του Brexit, εξέφερε την άποψη ότι το Λονδίνο δεν θα πρέπει να βιαστεί να επικαλεστεί το Άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισαβόνας) ώστε να αρχίσει η διαδικασία εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ο Κάμερον παραιτήθηκε, νέα πρωθυπουργός η Τερέζα Μέι

Ο Φίλιπ Χάμοντ νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)