ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2016 09:46 EEST | Updated 13/08/2016 09:46 EEST

Συρία: Χωρίς δίοδο προς την Ευρώπη το ISIS, μετά την απώλεια του Μανμπίζ

ASSOCIATED PRESS
This image posted online on Monday, July. 18, 2016, by supporters of the Islamic State militant group on an anonymous photo sharing website, shows an Islamic State fighter fires his weapon during clashes with the Kurdish-led Syria Democratic Forces in Manbij, in Aleppo province, Syria. The Arabic caption on the photo reads,

Κούρδοι και Άραβες μαχητές ανακοίνωσαν πως έχουν απελευθερώσει την πόλη του Μανμπίζ στη βόρεια Συρία από τις δυνάμεις του ISIS, αποκόπτοντας τη δίοδό του προς την Ευρώπη.

Η συμμαχία των πολιτοφυλακών πολεμούσε για 73 ημέρες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, προκειμένου να εκδιώξει τους τζιχαντιστές, και, όπως υποστήριξε, απελευθερώθηκαν 2.000 πολίτες που χρησιμοποιούνταν ως «ανθρώπινες ασπίδες» την τελευταία ημέρα.

Το ISIS είχε καταλάβει το Μανμπίζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πριν από δύο χρόνια. Οι δρόμοι προς το Χαλέπι, όπου μαίνονται οι μάχες, και την ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του ISIS, Ράκα, περνούν μέσα από τη Μανμπίζ.

«Μετά την απελευθέρωση του Μανμπίζ, τα μέλη του ISIS δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από και προς την Ευρώπη πλέον» είπε ο Σύριος Κούρδος ηγέτης, Σαλίχ Μουσλίμ.

Ο συνασπισμός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων περιλαμβάνει τις ισχυρές κουρδικές πολιτοφυλακές YPG, που υποστηρίζονται από αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post